handicap

Nå har vi også sesongkort på handikap-tribunen

Publisert Sist oppdatert

– Dette er noe vi har ventet på i mange år. Vi er veldig glade for at vi endelig har et tilbud til de som bruker rullestol.

Per Harald Larsen ved admi­nistrasjonen i Bergen er glad for at Supporter­klubben etter flere år på vente­liste endelig har sikret seg en sesongbillett til handikaptribunen på Old Trafford.

Denne billetten har den skandinaviske supporterklubben kjøpt sammen med den islandske bransjen, men Larsen er overbevist om at fordelingen av kampene vil gå knirkefritt.

– Panen er at vi og Island før kommende sesong blir enige om hvilke kamper de har billett til og til hvilke kamper vi får billett til.

Mulighet til å se mange kamper

Med tanke på at den skandinaviske supporterklubben er betydelig større enn den islandske, vil Skandinavia etter alle solemerker få flesteparten av kampene.

Larsen informerer at det er han som vil være kontaktperson for de som ønsker å søke om billett til handikaptribunen.

Foreløpig ligger det an til at når terminlisten kommer 16. juni og salget starter samme dag, så vil du på hver enkelt kamp på tursidene våre finne en mulighet for å velge handicap-billetten.

– Hvis det er medlemmer som har spørsmål rundt billett til handikaptribunen kan de også gjerne sende epost til meg på per@united.no, sier han.

Helt nytt er det forresten ikke at Supporterklubben har billett til handikaptribunen, fordi den var i bruk også i den nettopp avsluttede sesongen.

Arsenal-kampen før jul var den første kampen der Supporterklubben hadde billett på handikaptribunen, men på grunn av corona er den blitt testet ut kun ved noen anledninger.

Storfornøyd supporter

En av de som benyttet seg av tilbudet var Trond Rosåsen. Han har diagnosen Cerebral Parese og er rullestolbruker.

Han reiste sammen med lokalavdelingen Red Army Vanse i midten av mars og fikk et Ronaldo-hattrick å juble for da United slo Tottenham 3-2.

– Det var kjempefine billetter, helt øverst på Stretford End. Jeg synes de var helt perfekte. Det var dessuten topp stemning, roser han.

rosåsen
MEGET FORNØYD MEDLEM: Trond Rosåsen var en av de aller første som benyttet seg av Supporterklubbens tilbud om billett på handikaptribunen. – Det var kjempefine billetter, helt øverst på Stretford End, opplyser Rosåsen til United-Supporteren. Foto: Privat.

Én ledsager kan være med

Supporterklubbens handikaptribune-billett er altså på Stretford End, men United har også seksjoner for rullestolbrukere på den gamle hovedtribunen og på East Stand (motsatt av Stretford End).

Per Harald Larsen utdyper at billetten er for rullestolbruker og én ledsager.

– For de som kanskje reiser en hel familie, er det viktig å presisere det med at kun én ledsager kan være med rullestolbruker. Øvrige familiemedlemmer må da kjøpe vanlige tribunebilletter.

Prisen for billetten på handikaptribunen for kommende sesong vil være lik det rimeligste billettalternativet Supporter­klubben har, ca. 700 kroner. Prisen dekker både for rullestolbruker og ledsager.

– Dersom Supporterklubbens sesongkort er utsolgt til en kamp, hva er da muligheten for andre rullestolbrukere?

– De må da inn i den ordinære kamp-til-kamp-trekningen av billetter til plassene på handikap-tribunen via manutd.com. Problemet her at svaret kommer tett på kamp, fire, fem uker før kampdato.

– Hva med supportere som har andre funksjonsnedsettelser?

– Klubben har etter hvert fått et bedre tilbud til supportere som har behov for noe «ekstra». Blant annet kan svaksynte/blinde få høretelefoner med live-­kommentering utdelt uavhengig av hvor de sitter. Ellers er det bare å kontakte oss i Supporterklubben hvis noen har behov for tilrettelegging av tur. Vi hjelper gjerne, avslutter Per Harald Larsen med et smil.

MER OM TURER OG BILLETTER:

Powered by Labrador CMS