håkon

– Han virker svært motivert for å ta de riktige grepene for å lykkes i United

SESONGTIPS: Håkon Aaberge tror Wilfred Ndidi fort kunne vært den type midtbanespiller United kunne hatt behov for – men ser ikke på det som veldig realistisk. I mellomtiden håper han at Donny van de Beek kan vise seg fra en helt annen side.

Publisert Sist oppdatert

Hver dag fram mot seriestart deler united.no-redaksjonen sine tanker rundt 2021/22-sesongen.

LES OGSÅ:

Håkon Aaberge

Hva skiller en vellykket og en mislykket sesong for United kommende sesong?

Mon tro hva svaret ville vært om United hadde klart å slå Villarreal i straffekonkurransen i mai, og Solskjær dermed hadde hatt et trofé i boks?

Jeg tror ikke United kommer til å vinne ligaen i år (jeg tenker i utgangspunktet tidligst 2022/23-sesongen), og jeg tror heller ikke at United vinner Champions League. Så det blir litt det samme som før forrige sesong: topp fire er et minimumskrav – uten Champions League-kvalifikasjon er dette uansett en mislykket sesong, men United må vise noe mer enn bare det, selvsagt.

Om det er snakk om et trofé, eller om det heller skal handle mer om progresjon, er egentlig ikke det viktigste for min del. Progresjon er nok viktigst, men for Solskjærs del ville nok et trofé gjort situasjonen vesentlig mer behagelig.

For øvrig ville en kvartfinaleplass (eller bedre) i Champions League vært et tydelig tegn på at United er på vei tilbake.

solqpr
´TRENGER TROFÉ OG/ELLER VIDERE PROGRESJON: Ole Gunnar Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær sier at alle kjøp som kommer herfra og ut blir som bonuser å regne. Hvilket bonuskjøp kan du tenke deg?

Realistisk? Jeg tror Kieran Trippier ville vært en nyttig mann i Manchester United, men si hva du vil om en Trippier-overgang, men jeg sliter med å bli superentusiastisk av tanken! Ikke ser det ut til å bli noe av heller i skrivende stund.

Eduardo Camavingas tak virker å være høyere enn de fleste alternativene, så han er trolig den signeringen av de som kobles til United som ville gjort meg mest entusiastisk akkurat nå (selv om jeg ikke ser for meg at han ville vært en superstjerne fra første stund). Kanskje spesielt siden jeg fortsatt er irritert over at Dortmund slo oss i kampen om Jude Bellingham.

Det lureste på kort sikt ville vel kanskje vært et defensivt midtbaneanker med rask forflytningsevne, men jeg kan ikke si at jeg helt vet hvem det skulle vært i dagens marked. Kanskje Wilfred Ndidi? Jeg ser ikke for meg at det er så realistisk, dessverre, men det er kanskje en slik spiller vi hadde trengt.

NDIDI: Ville en midtbanespiller av den typen gjort det lettere å skinne for Uniteds mer offensive midtbanespillere?

Hvilken spiller har du bakpå drakta dersom du kjøper årets drakt med trykk?

Marcus Rashford eller Ella Toone.

For øvrig må jeg si at de to siste sesongene har vært glimrende på draktfronten etter min smak. Jeg liker de litt rare bortedraktene fra de to siste sesongene – drakter med et tydelig særpreg er jo gjerne mer minneverdige – og jeg synes denne sesongens hjemmedrakt ser veldig bra ut også.

Hvilket råd vil du gi Ole Gunnar Solskjær før sesongen?

«Gi united.no et eksklusivt intervju hver gang det er litt lite som skjer» er jo det jeg alltid tenker på dette spørsmålet.

For å være mer seriøs, så tenker jeg at en eventuell plan om å få til en 4-3-3-formasjon høres ganske logisk ut med United spillermateriale, så jeg ville vel gitt en tommel opp til den planen, selv om jeg kanskje også ville mumlet noe om at det ville vært enda mer logisk om en fikk inn en virkelig god defensiv midtbanespiller med høy forflytningsevne (sånn for å gå tilbake til det med Ndidi). Det hjelper uansett også med Varane i forsvaret, selvsagt.

Ellers har vel Solskjær fint lite han skulle sagt i kommersielle/juridiske spørsmål, men jeg skulle ønske at han eller noen andre ville fått klubben til å slutte å være vrange mot Football Manager. Ærlig talt, jeg nekter å tro at det vil skade klubben om de får bruke verken navn eller logo – jeg tror heller det bare svekker klubbens omdømme at de er blant de få klubbene som gjør seg vanskelige på denne fronten.

Selvsagt ikke Solskjærs ansvar, og selvsagt ikke det viktigste (det er uansett relativt enkelt å fikse opp i for de som bryr seg om å ha det riktig i spillet), men det virker bare så frustrerende å se et United som oppfører seg helt annerledes enn supporterne ønsker at de skal oppføre seg.

Hvilken United-spiller bør vi se opp for i år?

Det er en del spennende unge spillere i klubben nå – for eksempel Anthony Elanga, Hannibal Mejbri og Shola Shoretire – men noen av disse trenger nok å bli lånt ut, og jeg tror vel ikke at noen av dem vil dominere i Premier League-sammenheng allerede denne sesongen uansett. Men hvem vet, noen ganger kan det gå raskere enn en tror.

Donny van de Beek trenger en god andresesong, så jeg går for ham. Han er jo åpenbart en god fotballspiller, og han virker svært motivert for å ta de riktige grepene for å lykkes i United – og et eventuelt formasjonsskifte kan gagne nederlenderen. Det han viste i fjor var uansett ikke i nærheten, og sommeren har ikke fått ham inn i startelleveren.

Van de Beek (1)
TRENGER EN GOD SESONG: Donny van de Beek.

Hvilket terningkast gir du Uniteds overgangsvindu så langt?

Femmer, verken spesielt sterk eller spesielt svak, bare en vanlig femmer. Lukter på sekseren om det kommer inn en god midtbanespiller. Det er ikke tvil om at United fremstår på en helt annen måte i overgangsmarkedet enn tidligere.

Samtidig trenger vi å få spillere ut også, og foreløpig har ikke United fått ut noen av de potensielle salgsobjektene, men så er jo ikke det så enkelt heller. Det kan vel fort være at vi får svaret på hvor bra dette går først helt i den siste innspurten av overgangsvinduet.

Hva er det beste kjøpet hittil i Premier League?

Jeg velger å se bort fra United-signeringene.

Magefølelsen min sier at Patson Daka blir en glimrende signering for Leicester, og jeg aner ikke hvorfor jeg føler så sterkt om det når jeg aldri har sett fyren sparke en ball i hele mitt liv?

Jeg tror ellers uoriginalt nok at Jack Grealish blir glimrende for Manchester City, og at flere av Aston Villas signeringer blir bra. Inkludert ex-red Ashley Young.

KRC Genk v RB Salzburg: Group E - UEFA Champions League
PATSON DAKA: Slår han til i Leicester?

Trekk frem en sak alle bør ha fått med seg før sesongstart?

Lars Mortens Solskjær-intervju virker logisk å få med seg, og vi hadde en fin bakgrunnssak på Jadon Sancho som er verdt å lese.

Hvilke klubber ender på topp fire?

I alfabetisk rekkefølge: Chelsea, Liverpool, Manchester City og Manchester United. Forhåpentligvis i motsatt rekkefølge. Bytter gjerne ut Liverpool med et annet lag, uansett om det er Spurs, Arsenal eller Leicester, men jeg tror vel ikke noe særlig på at Liverpool ikke klarer topp fire. Jeg tipper de havner på topp tre.

Hvilke klubber rykker ned?

Jeg startet med å ha de tre nyopprykkede på lista mi, men det er så kjedelig at jeg plutselig ombestemte meg og bestemte meg for å ikke ha et eneste nyopprykket lag på lista.

Jeg går for Burnley (en eller annen gang må det jo nesten skje, men de havnet vel på øvre halvdel forrige gang jeg prøvde meg på det tipset), Newcastle og Southampton. God geografisk spredning, altså.

Powered by Labrador CMS