Ny jobb for Ruud

Ex-Red Ruud van Nistelrooy har blitt utnevnt til assisterende trener for Nederlands nye landslagssjef.

Publisert Sist oppdatert

Guus Hiddink er mannen som har fått oppgaven med å følge i Louis van Gaals fotspor. Noe av det første han foretok seg da ansettelsen var et faktum tidligere i år, var å sikre seg at Uniteds tidligere storscorer ville bli med i trenerapparatet hans. Og nå, etter at VM er over og den forrige sjefen har tatt over Manchester United, er det nye landslagsregimet blitt presentert.

38 år gamle Van Nistelrooy, som selv scoret 35 mål på 70 opptredener for de oransje, skal først og fremst jobbe ved siden av blant andre Danny Blind, far til den United-aktuelle Daley Blind.
Blind senior er forresten allerede tiltenkt jobben som ny landslagssjef når Hiddink gir seg i 2018, så ingen skal komme her og si at nederlenderne ikke ser fremover.

Manchester United v Blackburn Rovers
RvN i kjent United-positur.

Ruud van Nistelrooy kom i sin tid på kant med Sir Alex Ferguson og ble solgt til Real Madrid for £10.3 millioner etter 2005/06-sesongen. Han hadde da scoret fantastiske 150 mål på 219 opptredener siden overgangen fra PSV Eindhoven i 2001.
I Real vant han ligaen i hver av sine to første sesonger, før han forlot klubben i 2010. Deretter fulgte én sesong i tyske Hamburger Sportsverein og én i spanske Málaga, før han satte karrierepunktum i 2012.

Det siste året har Van Nistelrooy vært trener for PSVs U17-lag.

Ruud van Nistelrooys profil på united.no

Powered by Labrador CMS