– Hiddink var streng

Historien om da Guus Hiddnik strammet opp Robin van Persie på et hotell i Manchester.

Publisert Sist oppdatert

Etter en sterk 3. plass i VM med Louis van Gaal som landslagssjef har det gått tråere for det nederlandske landslaget, nå med Guus Hiddink som trener.

De oransje har kun tatt tre poeng på tre kamper hittil i EM-kvalifiseringen, og én av spillerne som har blitt kritisert kraftigst er kaptein Robin van Persie, som åpenbart sliter med formen. At den nederlandske moralen har fått seg en knekk ble tydeliggjort da Van Persie og spisspartner Klaas-Jan Huntelaar braket sammen i en åpenbar diskusjon på banen mot Kasakhstan i oktober. Van Persie skjøt, mens Huntelaar mente han burde sendt ballen.

I tillegg har det vært bråk rundt bonusfordelingen etter VM, og generell misnøye i den nederlandske leiren.

Ja, så langt har det faktisk gått at Hiddink reiste til Manchester for å ta en prat med kapteinen.

– Det var en god og ærlig samtale. Med åpent sinn ga vi hverandre vårt syn på situasjonen. Det var kritisk, men sånn skal det være. Hiddink skal snakke med de andre guttene også etter hva jeg har forstått, sier Van Persie til nederlandske AD.

– Treneren har gjort det klart at han vil se noe annet – noe bedre. Han var streng noen ganger, selv mot meg, men det burde han være. Jeg sitter igjen med en god følelse etter samtalen.

Van Persie ble også spurt om hendelsen med Huntelaar.

– Vi er begge vinnere, men vi har også respekt for hverandre som fotballspillere.

Powered by Labrador CMS