Slik sikret Van Persie gullstøvelen

Robin van Persie vant Gullstøvelen etter å ha scoret 26 seriemål – slik kom målene.

Publisert Sist oppdatert

Robin van Persie fikk en kjempestart på sin Manchester United-karrière. Aldri har en spiller scoret flere seriemål i sin debutsesong, og da Luis Suárez ble utestengt for sitt Ivanovic-jafs, var det liten tvil om at nederlenderen kom til å stikke av med toppscorertittelen. Til slutt endte han opp med 26 mål, mens Suárez og Bale scoret henholdsvis 23 og 21 ligamål.

Stjernespissen scoret sitt første mål i 3-2-seieren mot Fulham, noe som også var hans første hjemmekamp i Manchester United-trøya. Etter dette dunket han inn mål etter mål, runde etter runde. Av de mest spektakulære var volleyscoringen mot Aston Villa, som også ble kåret til årets United-mål. Hovedpersonen selv tok det hele med stoisk ro.

– Alle snakker om avslutningen, men jeg mener pasningen var enda vakrere. Alt jeg trengte å gjøre var å justere kroppen og treffe ballen rent, sa toppscoreren da han mottok prisen.

Van Persie var på banen i samtlige 38 kamper denne sesongen, og scoret 26 mål og hadde 15 målgivende pasninger på 3330 spilleminutter.

Nederlenderen scoret hattrick både mot Southampton borte og hjemme mot Aston Villa.

Totalt fyrte han av 132 skuddforsøk, og 78 av dem traff mellom stolpene. Han forsøkte seg på 1036 pasninger, og traff på 767 av dem, noe som gir en pasningstreffsikkerhet på 74 prosent.

Van Persie scoret 12 av mål på Old Trafford, og 14 mål på bortebane. Han scoret 17 mål med venstrefoten, 8 mål med høyrefoten, samt 1 mål med pannebrasken.

Målene scoret han fra alle hold og vinkler – 3 utenfor sekstenmeteren, 15 innenfor sekstenmeteren, og 8 innenfor femmeteren.

 

Powered by Labrador CMS