– En unik vinnermentalitet

Michael Laudrup holder fortsatt Manchester United som gullfavoritter.

Publisert Sist oppdatert

Swansea-manager Michael Laudrup anser Manchester United som Premier League-favoritter på grunn av vinnermentaliteten som Sir Alex Fergusons har tilført laget etter sin lange regjeringstid.

Selv om United avgjorde serien med fire kamper igjen å spille, er United i øyeblikket tredjefavoritter bakbåde Chelsea og Manchester City.

Laudrup er ikke blant de som tror at Chelsea og City vil være sterkere enn United denne sesongen, og tror at Fergusons ånd vil vedvare i mange, mange år.

– Det er unikt fordi Ferguson har vært der i så mange år, begynte dansken, og la til:

– Det er noe de har bygget opp, det har i ånden hans siden han var manageren deres i så mange år. De har bygget opp noe som er så vanskelig – en vinnermentalitet.

Den danske fotballegenden tror ikke at det var kvaliteten på enkeltspillerne i United som var grunnen til den suverene ligatriumfen forrige sesong.

– Det var tre lag som kunne vinne tittelen i fjor – Manchester United, Manchester City og Chelsea. Synes jeg at Manchester United hadde et mye bedre lag enn de andre? Nei, svarte Laudrup på sitt eget spørsmål.

– Det er så vanskelig å forklare og bygge opp. Manchester United har hatt det i mange år og vil fortsatt ha det i mange år. Det er DNA-tråd i klubben. Andre klubber må fortsatt bygge det opp, avsluttet han.

Swansea hadde en fantastisk oppkjøringsperiode hvor de vant samtlige kamper, men Michael Laudrup måtte se sitt lag bli slått hele 4-1 på The Liberty Stadium i ligaåpningen lørdag.

Powered by Labrador CMS