– United tar gullet

Andrew Cole er skråsikker.

Publisert Sist oppdatert

I sin faste spalte i avisa The National skriver Andrew Cole at Manchester United vinner årets Premier League.

Grunnen er ifølge Cole som følger:

– City har vært glitrende til tider. De har kanskje også bedre enkeltspillere og de har i alle fall brukt mer penger enn United, men United har bedre lagmoral, og enda mer viktig, erfaring, skriver han.

– Laget alle vil ta poeng mot

Han mener Joe Harts uttalelser etter 0-0-kampen mot WBA er korrekte.

Da sa City-keeperen at de kunne føle det hele på kroppen.

– Han har rett. City er laget alle vil slå nå, og lagene vil gjøre hva som helst for å få poeng mot dem, selv om det innebærer å spille så defensivt at ett poeng er det eneste de kan få. City vil også stresses av forventningene fra media, egne fans, motstanderfans og seg selv.

– City-spillerne lo da de laget en julekake med tallene 6-1 skrevet inn på toppen. Sir Alex Ferguson ville aldri tillatt noe sånt, og han kommer til å sørge for at hver eneste United-spiller får det med seg.

Cole mener Uniteds tropp er god nok til å overleve skadeproblemene også.

– Nå er troppen god nok til å takle de massive skadeproblemene de har. De har vist det med å tette luka til City med den, og uansett kritikk eller skadeproblemer – dette har vært en av tidenes beste sesongstarter av United.

– Dessuten har United-spillerne blitt kritisert av egne fans og avskrevet i Manchester. Jeg bor selv der, og hørte hva som ble sagt for mindre enn to måneder siden. Resultatet av det er imidlertid at United er tøffere mentalt enn alle andre.

– Merker presset

– Så hva med City? Det er ingen krise. De har scoret flere mål enn andre lag, og slo deres største rival 6-1. Likevel har de ikke klart å riste av seg United. De har ikke vært arrogante, men de har kanskje vært litt for selvsikre. Når ting ikke har gått helt etter planen den siste måneden, så har jeg sett sprekker, og man vet at en manager begynner å merke presset når han klager på terminlista (som Mancini gjorde det etter WBA-kampen).

– De har heller ikke en eneste spiller i laget som tidligere har vært involvert i tittelkampen i England, skriver Cole.

Powered by Labrador CMS