Så tett, så tett, så tett

United.no har tatt en titt på gullkampen.

Publisert Sist oppdatert

11 seriekamper gjenstår for United og City.

City leder med to poeng, og har også 11 mål bedre målforskjell. Da er det lett å forstå at United etter all sannsynlighet må ta tre poeng mer enn City de neste drøye to månedene.

91-91?

Skulle United og City mot sine 11 siste motstandere prestere likt som de gjorde mot de motstanderne tidligere i sesongen, da vil begge lagene ende på 91 poeng.

United har tidligere i år slått ni av sine 11 siste motstandere. De to tapene kom mot Blackburn, som venter borte 2. april, og Manchester City. City på sin side har også tapt mot to av sine 11 siste motstandere, Sunderland og Chelsea, og de måtte også tåle poengtap borte mot WBA.

Siden City har vært så gode hjemme i år, er det kanskje heller ingen ulempe at de har fem hjemmekamper igjen, mens United har seks kamper til gode på Old Trafford.

Fire like kamper

Tar man med den mulig avgjørende derbykampen på Etihad Stadium, så er fire av de siste 11 kampene mot samme motstander samme sted.

United og City skal nemlig de neste par månedene begge møte WBA og QPR på hjemmebane og Wolverhampton på bortebane.

På papiret ser United likevel ut til å ha et noe enklere program.

City skal nå nemlig ut i en periode med flere interessante kamper. Interessante, i alle fall fra Uniteds ståsted. De begynner med en bortekamp i Wales, mot et Swansea-lag som har vært positive denne sesongen. Så er de verter for et Chelsea-lag som kanskje får en opptur etter sparkingen av manager André Villas-Boas. Deretter venter fysisk sterke Stoke på bortebane før de er møter Martin O´Neills Sunderland på hjemmebane. Det er verdt å merke seg at Sunderlands midtbaneterrier og sjefshissigpropp, Lee Cattermole, returnerer etter fire kampers suspensjon til det oppgjøret, og at Sunderland altså slo City for en liten stund tilbake.

Deretter må City til Arsenal.

Roberto Mancinis mannskap skal også ut i bortekamper mot Norwich og Newcastle, men kan ha en fordel av hjemmekamp mot QPR i siste runde hvis de da bare trenger seier for å sikre gullet.

Problemer forrige sesong

Når det gjelder United så ser motstanderne meget overkommelige ut på papiret den nærmeste tiden.

WBA (hjemme) og Wolverhampton (borte) venter i de to neste kampene, og det skal kunne gi full pott selv om det er verdt å merke seg at United kun klarte 2-2 hjemme mot WBA og faktisk tapte 1-2 borte for Wolves i fjor. Samtidig er situasjonen annerledes nå. Roy Hodgson har overtatt som WBA-manager siden den gang, og også Wolves har fått ny manager de siste par ukene.

Deretter venter et formsterkt Fulham på Old Trafford, men United har tradisjonelt sett godt tak på dem der, og lekte seg også med Martin Jols utvalgte på bortebane før i sesongen (5-0-seier). Blackburn borte er neste kamp etter det, men etter at United røk 2-3 i hjemmekampen på Sir Alex´ bursdag på nyttårsaften så er det vel grunn til å håpe at United reiser seg mot Blackburn nå. Ville vært spesielt å tape to kamper mot Blackburn i en sesong som denne.

Videre i april venter så Wigan (borte) og Aston Villa og Everton (hjemme) før lokaloppgjøret mot City.

United avslutter hjemme mot Swansea og borte mot Sunderland, og det er vel egentlig sistnevnte kamp som, foruten City-kampen, ser ut til å kunne bli den vanskeligste hvis man ser isolert på programmet resten av sesongen.

Legg imidlertid merke til følgende: Begge lag er fortsatt med i Europa League, og kamper der vil kunne gjøre det hele ekstra interessant på tampen.

Hva er du mest opptatt av før sesonginnspurten? Si din mening i kommentarfeltet nederst!

Terminliste resten av sesongen:

11.mars: United-WBA og Swansea – City 18.mars: Wolves – United 19.mars: City – Chelsea 24.mars: Stoke – City 26.mars: United – Fulham 29.mars: Kvartfinale Europa League 1. Kamp 31.mars: City – Sunderland 2.april: Blackburn – United 5.april: Kvartfinale Europa League 2. Kamp 8.april: Arsenal – City og United – QPR 11.april: City –WBA og Wigan – United 14.april: Norwich – City 15.april: United – Aston Villa 19.april: Semifinale Europa League 1. Kamp 22.april: United – Everton og Wolves – City 26.april: Semifinale Europa League 2. Kamp 30.april: City – United 5.mai: Newcastle – City 6. Mai: United – Swansea 9. mai: Finale Europa League 13. mai: Sunderland – United og City – QPR
Powered by Labrador CMS