mctominayjesus040922

Nesten dobling siden i fjor – og mye av det er på grunn av McTominay

Scott McTominay har fem kamper fra start og ett innhopp for United hittil denne sesongen, og har allerede fire gule kort. Som ventet er det ingen i Premier League som har flere, og det er ikke den eneste lista McTominay topper heller.

Publisert Sist oppdatert

Scott McTominay har hatt en fin utvikling under Erik ten Hag hittil, og mange av hans kritikere har vedgått at han har gjort seg fortjent til en del spilletid nå, selv om det er ventet at Casemiro tar over plassen på laget når brasilianeren har fått tilpasset seg spillestilen tilstrekkelig.

Selv ofte kritiske Samuel Luckhurst i Manchester Evening News ga McTominay en åtter på spillerbørsen etter kampen mot Arsenal, og før kampen sa Ten Hag at «McTominay spiller veldig godt» som en av forklaringene til hvorfor Casemiro foreløpig ikke har startet.

At Erik ten Hag er fornøyd med det den Lancaster-fødte midtbanespilleren leverer, betyr selvsagt ikke at McTominay plutselig har gjort en totalforvandling som spiller. Han er ikke akkurat en Christian Eriksen-type, og er nok veldig klar over det selv også – rollen hans er helt annerledes enn det.

McTominay topper Premier League-statistikken på noen områder – og ikke uventet er det da statistikker som det ikke er udelt positivt å toppe (men heller ikke nødvendigvis bare negativt).

mctominay040922
HAR KLART SEG BRA I DE SISTE KAMPENE: Scott McTominay har spilt fra start mot både Liverpool, Southampton, Leicester og Arsenal.

Flest forseelser i ligaen

En del av jobben til McTominay blir naturlig nok å hindre United i å havne i ubalanse på midtbanen, og tallene fra Premier League viser at det ikke er en eneste spiller fra Premier League som har laget flere frispark enn McTominay hittil i 2022/23-sesongen.

Boubacar Kamara fra Aston Villa er den eneste som har laget like mange.

Her er spillerne med flest forseelser i ligaen:

1. Scott McTominay – 15
1. Boubacar Kamara – 15
3. Joelinton – 13
3. Anthony Gordon – 13
5. Jordan Ayew – 12
5. Moisés Caicedo – 12
5. Kai Havertz – 12
8. Tyler Adams – 11
8. Gabriel Jesus – 11
10. Rodri – 10
10. Tyrell Malacia – 10

Southampton FC v Manchester United - Premier League
FORNØYD: Erik ten Hag etter kampen mot Southampton – passende nok rett fremfor dommerne.

Fire gule kort allerede – United med nesten dobbelt så mange som i fjor

De mange forseelsene har også ført til en del gule kort (ingen selvfølge, for nevnte Kamara har bare ett gult kort hittil).

Scott McTominay har startet fem kamper denne sesongen, og kommet inn én gang som innbytter, og på disse 5+1 kampene har han allerede endt opp med å få gult kort hele fire ganger.

Det gule kortet han fikk mot Arsenal var av den komisk soleklare sorten, siden det så ut som om han holdt på med en eller annen kampsport.

Han fikk også gult kort mot Brighton, Brentford og Southampton.

25-åringen er med det en av tre spillere som har fått fire kort i ligaen.

De to andre er Adam Smith fra Bournemouth og João Palhinha fra Fulham.

McTominay risikerer med sine fire gule kort å bli suspendert svært tidlig denne sesongen. Med gult kort mot Crystal Palace kommende helg vil han måtte stå over oppgjøret mot Leeds, et oppgjør McTominay jo har gode minner fra.

Levante UD v Athletic Club - La Liga Santander
GULT KORT: Et vanlig syn for Scott McTominay hittil denne sesongen.

Gule kort i United, 2022/23:

4: Scott McTominay
3: Diogo Dalot, Harry Maguire
2: Bruno Fernandes, Lisandro Martínez
1: Christian Eriksen, Tyrell Malacia, Marcus Rashford, Fred, Luke Shaw, Raphaël Varane

United har fått flest gule kort av alle lag i Premier League hittil denne sesongen, med 20 gule kort.

20 gule kort er nesten det dobbelte av det United hadde etter seks kamper forrige sesong. Da stod nemlig United med elleve gule kort. McTominay hadde ingen av de seks gule kortene, for han fikk ikke sitt første gult kort før i den tolvte Premier League-kampen (som var McTominays tiende kamp for sesongen).

forsvaret010922
FLERE KORTSAMLERE: Diogo Dalot, Lisandro Martínez og Raphaël Varane har til sammen seks gule kort, mens Harry Maguire har fått hele tre gule kort selv om han har startet bare to kamper.

 

Gule kort i Premier League, 2022/23: 

1. Manchester United – 20
2. Nottingham Forest – 18
3. Fulham – 17
4. Aston Villa – 15
5. Everton – 14
5. Tottenham – 14
7. Leeds – 13
8. Bournemouth – 12
8. Wolverhampton – 12
8. Newcastle – 12
8. Chelsea – 12
12. Crystal Palace – 11
12. Arsenal – 11
14. Brentford – 8
14. Southampton – 8
16. Brighton – 7
16. Leicester – 7
16. West Ham – 7
19. Liverpool – 5
20. Manchester City – 4

Powered by Labrador CMS