Sør-Korea er videre

Anført av kaptein Ji-sung Park kjempet Sør-Korea seg til 2-2 mot Nigeria, og sikret dermed andreplassen i Gruppe B, bak Argentina.

Men det var Nigeria som kom best igang i Durban, da Uche overlistet koreanernes keeper allerede etter tolv minutter.

Sør-Korea kom imidlertid à jour da Jung Soo snek seg inn bak det nigerianske forsvaret og satte inn utlikningen syv minutter før pause.

Fire minutter ut i 2. omgang skjøt så Chu Young Sør-Korea i ledelsen, og stakk avansementsplassen halvveis ned i bukselommen. Men som sagt, bare halvveis, for Nigeria nektet å la seg hekte av.

Yakubu-magi!

Evertons Yakubu var en av dem som gikk i bresjen for «De grønne ørnene». Han kom da også til alle sjansers mor da han plutselig befant seg mutters alene på to meters hold foran et tomt koreansk mål. Ballen ble spilt rett i føttene hans, men utrolig nok presterte den storvokste spissen å plassere ballen på utsiden av stolpen! Dermed kunne Sør-Korea puste ut, om enn bare for en stakket stund.

Yakubu dukket nemlig opp igjen, denne gang fra straffemerket, og nå traff han! 2-2, og ny spenning i kampen. Nigeria trengte bare ett mål til for å passere Sør-Korea og knipe andreplassen, for i gruppens andre kamp hadde Argentina full kontroll på Hellas.

Men, til tross for flere store sjanser ble det ikke flere scoringer, verken den ene eller andre veien, og dermed kunne Ji-sung Park og lagkameratene hans juble for et forlenget opphold i Sør-Afrika. Nigeria derimot, må dra hjem. Det er små marginer…