– Minner meg om Van Persie

Van Gaal er ikke overrasket over Pellès suksess i Southampton.

Publisert Sist oppdatert

En av spillerne i årets Southampton som har imponert mest er italieneren Graziano Pellè. Louis van Gaal kjenner godt til spilleren fra tiden i AZ.

– Jeg er ikke overrasket over suksessen hans denne sesongen. Jeg kjøpte ham til AZ fordi han var et oppspillspunkt. Jeg liker spillere som kan få med seg andre i tillegg til å score mål. Han er veldig kreativ, han minner meg om Robin van Persie fordi han alltid ser den tredje mannen. Han er den type spiss jeg liker, så jeg er ikke overrasket over å se ham gjøre det så godt i England, sa Van Gaal ifølge bl.a. The Guardian.

– Det er kanskje overraskende at han har scoret ni mål – det er mye –  men jeg visste at han kunne gjøre det. Jeg så ham spille for landslaget da U21-mesterskapet var i Nederland. Jeg liker ham, og jeg signerte ham, men på den tiden måtte han konkurrere med Shota Arveladze, en av de beste spissene jeg har trent i min karriere. Det var ikke enkelt for ham, men han ble en del av troppen, og viste sine kvaliteter, og så etter at Koeman tok ham til Feyenoord eksploderte han. Det var fantastisk for ham.

Nettopp Koeman er en annen nederlender Van Gaal har god kjennskap til, og forholdet har ikke bare vært rosenrødt. Van Gaal kommer uansett til å ta Southampton-manageren i handa på mandag, selv om de neppe kommer til å ta en drink sammen etterpå.

– Det  er ikke noe problem. Jeg har hørt om denne engelske skikken [med at managerne tar en drink], men jeg aner ikke hvor managerne finner tida til det. På kampdager snakker jeg med pressen før og etter kampen, og innimellom der snakker jeg med spillerne mine. Jeg fikk tatt en prat med Mark Hughes’ assistenter etter den forrige kampen mot Stoke, men Mark Hughes selv snakket med presset, og så måtte jeg gjøre det samme. På kampdager får jeg sjelden tid til å snakke med motstandermanageren.

ronaldkoemanferguson (650 x 358)
KOEMAN: Ferguson fant ofte tid til en drink sammen med motstandermanagerne på kampdag, men Van Gaal kan kanskje ikke forventes å prøve å finne tid til dette med «fienden» Koeman.

– Jeg er fornøyd med hvor vi er. Vi gjør det bedre. Men hvor vi er nå teller ikke. Det er hvor vi er på slutten av sesongen som teller. Vi har hatt mange skader, og har måttet gjort mange endringer, men den viktige tingen for meg er at spillerne ønsker å følge filosofien. Det er grunnen ti at vi, til tross for mange skader, har vært i stand til å fortsette.

Van Gaal røpet også noe som vel aldri har vært en hemmelighet: At United ikke var den eneste klubben som var ute etter hans tjenester i vår.

– Jeg hadde valgmuligheter. Jeg kunne valgt fire andre klubber, men dette var utfordringen for meg, og derfor er jeg her.

Powered by Labrador CMS