Venables, Taylor eller Ferguson?

HVA SKJEDDE, DEL 4: Vi får vel være glad for at vår kjære skotte sa ja for 25 år siden.

Publisert Sist oppdatert

I dag er det nøyaktig 25 år siden Alex Ferguson overtok som United-manager.

Og for en suksess vi har opplevd med den nå 69 år gamle mannen ved roret.

Vi gravde i arkivene til lokalavisa Manchester Evening News for å se hva som ble skrevet i dramatiske dagene før vi fikk kloa i ham.

Her kan du lese del 1, del 2 og del 3.

Og her er siste del.

Her er sakene MEN skrev da de forstod at vi gikk for Ferguson – og like etter at han hadde skrevet under.

United går for Fergie!

Alex Ferguson, Skottlands trener under VM, er mannen Manchester United ønsker som den nye manageren etter sparkede Ron Atkinson.

Styreformann Martin Edwards reiste til Skottland i går kveld etter å ha fått tillatelse til å snakke med Aberdeen-manageren, etter at de første rapportene koblet United med Terry Venables og Graham Taylor (de to på bildet).

Av de tre heteste navnene, var det Venables som ville vært enklest å lokke til den ledige United-jobben. Ferguson har tross alt hele tiden sagt at han er fornøyd med jobben sin i Aberdeen.

Faktisk, med en årslønn i Skottland på over 100.000 pund, er det faktisk tvilsomt om selv en klubb som United kan tilfredsstille hans lønnskrav.

Og om United skulle gå for Taylor så vil det bryte avtalen mellom ligaens styreledere som sier at de ikke skal gå for hverandres managere under pågående seriespill.

Noen slik avtale er det imidlertid ikke mellom engelske og spanske klubber, selv om Barcelona vil kjempe hardt for å beholde Venables som er blitt en kulthelt etter at han ledet dem til tittelen forrige sesong.

Likevel, tross suksessen har Venables gjort det klart at han ikke kommer til å slå rot i Spania på permanent basis, og muligheten til å overta en engelsk klubb av Uniteds størrelse kan bli for vanskelig å stå imot.

Men heldigvis, Ferguson sa ja, og tidlig om morgenen 7. november 1986 møtte han på treningsalegget The Cliff.

Fergies raske overtakelse

Alex Ferguson kastet ikke bort noe tid i å komme i gang med den største jobben innen den engelske fotballen.

Bare et par minutter etter at han ankom treningsanlegget The Cliff tok han ut laget sitt til kampen mot Oxford dagen etter.

Det kjappe laguttaket er et tegn på at dette er en manager som har gjort hjemmeleksa si på spillerne.

– Det er viktig at vi vinner mot Oxford, sa han.

– Og under de forutsetningene vi nå har så vil jeg tro at spillerne ønsker noe positivt fra meg. Derfor har jeg tatt ut laget, og vi vil nå ha en treningsøkt for å se på et par ting vi ønsker å jobbe med, fortsatte han.

Uniteds styreformann, Martin Edwards, introduserte den 44 år gamle skotten til spillerne, før han sa:

– Jeg la merke til Alex Ferguson da Aberdeen slo Real Madrid i Europa. Jeg tenkte alltid at hvis dagen kom da vi skulle trenge en ny manager, så var han mitt førstevalg.

Og det var det. Vi hadde fått mannen vår.

United tapte Fergusons første kamp, borte mot Oxford, med 0-2. Så ble det bare 0-0 borte mot Norwich i neste kamp, før John Sivebæk ble matchvinner da Ferguson tok sin første seier med United, hjemme mot QPR 22. november 1986.

Det er imidlertid bare noen parenteser i United-historien hans nå. I stedet handler hans 25 år i United om 12 seriegull, to Champions League-titler og en masse andre titler i ulike cuper. Totalt står han med 37 titler i ulike turneringer på 25 år for United.

Powered by Labrador CMS