– Young får flest straffer av alle

Tidligere toppdommer har statistikken.

Publisert Sist oppdatert

I sin faste spalte i Daily Mail har Graham Poll, ikke særlig overraskende, tatt for seg Ashley Young mandag.

Poll mener Villa har liten grunn til å bli overrasket over det som skjedde søndag, siden Young er den spilleren i Premier League som har fått flest straffer de siste to årene. I fjor, før overgangen til United, var det Young som skaffet Villa fem av de seks straffesparkene klubben fikk den sesongen.

Totalt har Young skaffet Villa og United ni straffer de siste to sesongene, altså siden 2010/11-sesongen.

Deretter følger Darren Bent (sju straffer) og Luis Suarez, Didier Drogba og Adam Johnson med fem hver. Det er altså disse fem som får flest straffer i Premier League ifølge Poll, selv om det må understrekes at statistikken ikke sier noe om hvilken måte straffene har kommet på.

– Men ser man på måten Young opptrer på, så er det ikke overraskende, skriver Poll.

– Det er trist at fotballen har utviklet seg på den måten, og at selv de minste touchene fører til teatralske fall. Men se på Lionel Messi – han forsøker å komme seg unna taklingene hele tiden – selv de hardeste. Kanskje er det fordi han har selvtilliten som andre ikke har, skriver Poll.

– Arsene Wenger ønsker utestengelse i ettertid for de som filmer, og jeg er enig med ham. Jeg er imidlertid ikke sikker på at det setter en stopper for filmingen. Det handler om å vinne for enhver pris nå for tiden og spillere kan fort tenke at det er verdt å bli utestengt hvis man sikrer laget sitt tre poeng, skriver Ex-dommeren.

Powered by Labrador CMS