Støtter Young

Tidligere toppdommer Graham Poll, mener at dommeren gjorde rett, da han ga Ashley Young straffe på onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Ashley Young fikk hard medfart i mediene i timene etter kampslutt i Spania onsdag kveld. De fleste slaktet United-vingen, og anklaget han for å ha filmet til seg straffesparket, som Robin van Persie satt i stolpen.

Nå har Graham Poll gått Young i forsvar, og sier at dommeren gjorde helt rett i å gi United straffen, ettersom at Young ble holdt igjen. Selv om Young overspiller, er ikke det det samme som å filme, mener den tidligere toppdommeren.

– Ashley Young ble felt av Markel Bergara, og etter regelverket, gjorde dommeren Nicola Rizzoli, rett i å gi straffen. Ja, kontakten var minimal, og det burde ikke forårsake et så dramatisk fall, men teknisk sett, var det en forseelse, skrev Poll i sin spalte i Daily Mail.

Før noen beskylder Poll for å være United-fan, nevner vi at han har gått sterkt ut mot Young ved tidligere anledninger. Da Young filmet mot Crystal Palace, skrev han at han håpet forbundet tok tak i det, og utestengte Unitedspilleren i fem kamper.

– FIFA oppfordrer dommerne til å la være å straffe for «filming» dersom det er kontakt, fordi det da er snakk om overspilling, ikke simulering. Youngs sene fall var komisk, men det var kontakt, og hvor mye kontakt det er, er ikke relevant.

Powered by Labrador CMS