Messi – United 4-3

På to kamper har Lionel Messi scoret mer enn United denne sommeren. Hvordan har Barcelona egentlig gjort det i sommer?

Publisert Sist oppdatert

Onsdag møtes United og Barcelona til kamp i Gøteborg, og på vei inn i kampen er begge lag ubeseiret så langt i sommerens treningskamper. United står med to 1-0-seirer og to uavgjorte etter fire treningskamper så langt i sommer. Barcelona står med to seirer, én uavgjort og en målforskjell på 12-3.

United har pressekonferanse 13.30 i Gøteborg tirsdag. United.no er på pressekonferansen, og vil komme med siste nytt rett etter det.

Spanjolene startet med en 2-1-seier borte mot tyske Hamburg. Norske Per Ciljan Skjelbred og svenske Marcus Berg var på banen for Hamburg, men kunne ikke hindre at et spansk lag uten EM-vinnerne og Lionel Messi stakk av med seieren. Dani Alves og det 18 år gamle spisstalentet Gerard Deulofeu scoret Barcelonas mål.

Messi var imidlertid med igjen til den andre treningskampen, og det ble tydelig. Han scoret tre av målene da Raja Club Athletic ble slått hele 8-0. De fem siste målene ble satt inn av Alexis Sanchez 2, Alves, Sergio Gomez og Deulofeu. Raja Club høres kanskje ikke så veldig imponerende ut på papiret, men hadde noen dager tidligere slått Club Athletic, som slo United ut av Europa League i vinter, 3-1.

I helga var det så duket for Barcelonas første storoppgjør i sommer, og da var også de spanske EM-vinnerne og tidligere skadd Carles Puyol med. Motstander var hardtsatsende Paris St. Germain, som stilte med begge stjernekjøpene sine i sommer, Zlatan Ibrahimovic og Ezequiel Lavezzi, fra start. Det endte uavgjort. Rafinha og Messi (fire på to kamper) scoret for spanjolene, men en sen straffescoring av Ibrahimovic sikret uavgjort.

I den påfølgende straffekonkurransen var det imidlertid Barcelona som seiret.

United.no har ikke funnet noen opplysninger om skader i sommerens kamper. Det skulle bety at alle Barcelonas beste spillere skal være tilgjengelig i onsdagens oppgjør i Sverige, selv om spanjolene nok vil gjøre en del bytter. Spiss David Villa, som har vært ute etter et beinbrudd siden desember er også friskmeldt, og kan muligens gjøre comebck.

United slo forresten Barcelona 2-1i en treningskamp sist lagene møtes, i en treningskamp i fjor sommer. Den gangen scoret Nani og Michael Owen målene.

Se høydepunktene fra den kampen her.

<iframe width=»542″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/vOJpUn0HOGU» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>
Powered by Labrador CMS