– Barça er målestokken

– Det er fortsatt dem vi må strekke oss etter, mener Mike Phelan.

Publisert Sist oppdatert

FC Barcelona, med Lionel Messi, Andres Iniesta og Xavi på laget, har vært et par nummer for store for Manchester United når lagene to ganger på tre år har møttes til finaler i Champions League.

Nå oppnådde ikke Barça sine mål, verken om La Liga- og Champions League-triumf sist sesong, men til tross for det mener Mike Phelan at klubben fortsatt ligger et hestehode foran alle andre.

– Det er nok en viss avstand mellom oss, men det gjelder ikke bare for United, sier Phelan til ManUtd.com.

– Vi nærmer oss

– Barcelona har vært eksepsjonelle. De har en miks av erfaring og ungt pågangsmot, og de har klart å bevare suksessen. Utfordringen vår er å konkurrere med dem. Det vil ta tid, men vi befinner oss ikke så langt unna. Vi har vært i tre Europacupfinaler (i de siste årene) og vunnet én. Nå er vi sultne på mer, og da må vi innhente Barcelona, fastslår han.

Overlater tømmene til SAF

Nå ser Phelan frem til onsdagens møte med den katalanske storklubben på Ullevi i Gøteborg, selv om han denne gang må overlate ledelsen til Sir Alex Ferguson. Skotten var som kjent ikke tilstede under søndagens kamp mot Vålerenga i Oslo. Da var det Phelan selv som styrte butikken.

– Men dette blir likevel litt av en kamp, sier han, og legger til at det er uvanlig for de to klubbene å møtes i et annet land, så å si på nøytral grunn.

– Men slik er det blitt, og jeg håper vi klarer å stelle i stand en skikkelig severdig kamp for alle supporterne.

TV-overføring

Viasat 4 og svensk TV 4 er begge på plass når oppgjøret på Ullevi blåses igang klokken 20.00.

Powered by Labrador CMS