Videre allerede i kveld?

United kan med seier mot Celtic være klare for cupspillet i Champions League, men flere sentrale spillere er igjen i Manchester.

Publisert Sist oppdatert

United er videre hvis vi slår Celtic og Aalborg samtidig tar maks ett poeng mot Villarreal. Ja, vi er sågar videre med uavgjort, dersom Villarreal slår Aalborg.

United

Sir Alex har tatt med seg 20 spillere nord for Hadrians mur. Blant de som IKKE er med nordover finner vi: Edwin van der Sar, Wes Brown, Gary Neville, Paul Scholes og Owen Hargreaves. Alle skadet, minus Neville og Van der Sar. Uniteds manager har valgt å hvile kapteinen og nederlenderen denne kampen.

– Jeg vet ærlig talt ikke hvem av Kuszczak og Foster som spiller. Det blir som å kaste opp en mynt. Men den som ikke spiller mot Celtic vil få spille mot Queens Park Rangers. Edwin er tilbake mot Arsenal, sa Ferguson på pressekonferansen.

Foster kom til United i juli 2005, men har (delvis på grunn av utlån til Watford) bare spilt én obligatorisk kamp. Det var mot Derby i mars, da United vant 1-0 og Foster ble kåret til banens beste spiller.

Høyreback-plassen går trolig til Rafael de Silva, siden både Neville og Brown er ute. United har ikke kjørt med samme mann på høyrebacken i to strake kamper på de ti seneste kampene før Celtic.

Darren Fletcher har hatt en glimrende sesong så langt. Skotten sto med fem kamper på rad fra start før han ble benket mot Hull, og vi er ikke overrasket om skotten er tilbake på banen mot Celtic.

Trioen Wayne Rooney, Carlos Tevez og Dimitar Berbatov har spilt sammen fra start kun én kamp. Det var i Berbatovs debut, borte mot Liverpool. Siden den kampen ikke gikk noe særlig, har Sir Alex valgt andre konstellasjoner. Tevez har startet bare én av de sju seneste kampene, og det blir spennende hva Sir Alex velger i kveld. Ellers er Possebon gledelig nok tilbake (i 20-mannstropp). Han har ikke spilt eller vært på benk siden han ble offer for den grusomme taklingen av Middlesbroughs Pogatetz 24. september.

United har elleve strake kamper uten tap i liga og cup, og på de ni seneste er det blitt åtte seirer og én uavgjort. I Champions League har vi spilt 0-0 hjemme mot Villarreal, utklasset Ålborg 3-0 i Danmark, og senest slått nettopp Celtic 3-0 på Old Trafford.

Til tross for den viktige kampen mot Arsenal i London lørdag, forsikrer Ferguson at han har fullt fokus på kveldens kamp.

– Vi har en veldig stor kamp lørdag, men den tar vi når den tid kommer. Kampen mot Celtic er viktig for oss, og det er ingen sjanse for at vi undervurderer Celtic.

United-sjefen er født og oppvokst i Glasgow, og vet godt hvordan det er på Celtic Park.

– Celtic har en fantastisk lidenskapelig støtte. En av de beste i verden. Vi må forsøke å kontrollere det, pluss hva som skjer på banen. Vi klarte det fint sist, men vi glemte å score. Nå har vi et mer erfarent lag, sa United-sjefen og siktet til 0-1-tapet for de grønn/hvite for to år siden.

Som de fleste vet har United vunnet Europacupen/Champions League tre ganger; i 1968, 1999 og 2008. Vi har aldri vært tapende finalist, men United har vært tapende semifinalist i 1957, 1958, 1966, 1969, 1997, 2002 og 2007.

Uniteds 20-mannstropp: Foster, Kuszczak, Da Silva, Ferdinand, Vidic, Evra, O' Shea, Evans, Possebon, Anderson, Fletcher, Nani, Ronaldo, Giggs, Gibson, Carrick, Park, Tevez, Rooney, Berbatov.

Celtic

Celtic ble på forhånd tippet (av blant andre Sir Alex Ferguson) til å være en sterk utfordrer til å gå videre fra gruppespillet. Ett poeng etter tre kamper er imidlertid langt under pari. 0-0 hjemme mot Aalborg, 0-1-tap for Villarreal i Spania, og tap 0-3 for United i Manchester. Med andre ord: Ikke ett eneste mål.

I ligaen derimot har Celtic vært langt mer imponerende, og vant så sent som sist helg 2-0 borte over Hearts. Ni seirer, én uavgjort og ett tap er fasiten så langt i ligaen for klubben som har vunnet den skotske ligaen de tre seneste sesongene.

Celtics offensive duo Jan Vennegoor of Hessea og Georgios Samaras er begge skadet, men Celtic-manager Gordon Strachan har likevel håp om en "skrell".

– United er trolig verdens beste lag. Vi tapte fortjent på Old Trafford, men to av målene var offside så vi var kanskje ikke så dårlige som folk tror. Dette blir en helt ny kamp, og vi må gå for seier. Vi kan meget vel vinne her, men som alle vet kan vi også tape.

Celtics manager Gordon Strachan har fortid som spiller i United, og han spilte under Sir Alex Ferguson i både United og Aberdeen. En rekke spillere har for øvrig gjennom historien spilt for både United og Celtic, deriblant Roy Keane, Brian McClair, Paddy Crerand, Lee Martin, Liam Miller, Lou Macari og Jimmy Delaney.

Celtic har vunnet Europacupen én gang, nemlig i 1967.

United og Celtic har møtt hverandre tre ganger tidligere i Champions League. Det var nå i oktober, da United seiret 3-0 på Drømmenes Teater. Berbatov (2) og Rooney signerte målene. Vi møtte Celtic i gruppespillet også høsten 2006, da United vant 3-2 hjemme, men tapte 0-1 i Glasgow.

Det er norsk dommerkvartett med Tom Henning Øvrebø som hoveddommer.

United har altså ingen baklengsmål i Champions League, mens Celtic har ennå ikke gjort mål. Vi krysser fingre for at statistikken står seg, og at vi i kveld kan slå fast at United allerede er videre.

Powered by Labrador CMS