Hetset ut av Elland Road – 30 år etter

Tidligere United-spillere om hatet på Elland Road.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld smeller det på Elland Road igjen, når United gjester Championship-laget Leeds i ligacupen, men hvorfor hater Leeds oss så voldsomt?

Det virker det ikke som om noen helt klarer å forklare.

The Telegraph har imidlertid snakket med noen tidligere spillere i et forsøk på å belyse situasjonen.

– Var Judas

– Da jeg forlot Leeds til fordel for United sa jeg at 99 prosent av spillere ønsker å spille for United. Resten lyver. Sånn sett gjorde jeg ikke meg selv noen tjeneste, siden rivaliseringen allerede den gangen var intens, sier Gordon McQueen, som spilte for Leeds mellom 1972 og 1978, før han hadde sju år i United etter det.

– Da jeg kom tilbake til Elland Road for første gang etter overgangen, som United-spiller, solgte de t-skjorter med “Judas” på, og skrek “Scum” hver gang jeg var borti ballen.

– Da jeg dro tilbake for å se på en treningskamp før forrige sesong måtte jeg forlate banen fordi hetsingen var så ille, mer enn 30 år etterpå, fortsetter han

– Det er en merkelig rivalisering. Liverpool var alltid den største kampen for United, men Elland Road var alltid den mest fiendtlige arenaen å komme til. Hvorfor? Jeg vet ikke. Det var ikke sånn da jeg startet i Leeds, men det ble sånn etter hvert som United begynte å vinne mens Leeds slet.

– Kompisene kaller meg Scum

Lee Sharpe forteller det samme – at ingen noen gang har klart å forklare hva årsaken til hatet er.

– Mange mener at Sir Alex stjal Eric Cantona fra dem, men det er mer enn det. De snakker ikke rundt grøten i Leeds. De er annerledes enn folk i Manchester, men de misliker hverandre like sterkt på begge sider.

– Da jeg spilte for United på Elland Road, så sa Alex Ferguson alltid det samme før kamp: “Skaff et bra resultat og kom dere vekk derfra så fort dere kan. Vi er ikke velkomne her”, sier Sharpe.

– Da jeg forlot Old Trafford for Leeds i 1996, så var jeg ikke spesielt bekymret og jeg trives så bra i Leeds at jeg kan bo i byen nå.

– Men hver gang jeg er i en pub, og Manchester United kommer på TV, så kaller til og med kompisene mine meg “Scum”.

Flere andre tidligere spillere snakker også i The Telegraph. Les resten her.

Powered by Labrador CMS