Hva skjer med Uniteds økonomiske situasjon?

Når Uniteds gjeld selges på finansmarkedet, er det uvisst hvordan det vil påvirke klubben.

Publisert Sist oppdatert

I et oppslag på dagbladet.no i dag er jeg som leder av supporterklubben sitert på at jeg frykter at Old Trafford må selges, fordi United gjeld nå selges billig i finansmarkedet.

The Guardian er opphavet til Dagbladets sak, og jeg er sitert riktig. Jeg må likevel understreke, siden klubbkontoret har fått en del reaksjoner, at det er et worst case scenario. Jeg sover godt om natten, og har tilnærmet ingen tro på at noe slikt faktisk kommer til å skje.

Når gjelda selges fra en aktør til en annen, er det helt umulig å vite hva som vil være motivet hos kjøper. Å se investeringen som langsiktig, der man kan nyte godt av Uniteds imponerende økonomiske drift som fotballklubb, eller som en kortsiktig fangst der det gjelder å drive inn gjelda så raskt som mulig for å omsette handelen i profitt? Dette vet vi ikke.

United har lånebetingelser å oppfylle, og det kan for eksempel tenkes at lånene er innrettet slik at det er umulig for finansinstitusjonene å kreve gjelda innbetalt så lenge United møter sine forpliktelser.

Det som skjer nå, illustrerer bare nok en gang hvor problematisk det er at Glazer kjøpte klubben for Uniteds egne penger.

Powered by Labrador CMS