Glazer-kunngjøring fredag?

Glazer legger i morgen fram kvartalsrapport, og det er ventet at de benytter anledningen til en kunnkjøring vedrørende ryktene om salg av klubben til Qatar.

Publisert Sist oppdatert

Da ryktene om at Red Knights i fjor skulle overta klubben, gikk Glazer i mai ut offentlig og sa at «de ikke ville reflektere over tilbud, klubben var ikke til salgs, og at de fortsatt hadde en langsiktig plan med klubben».

Dersom ikke Glazer gjør noe tilsvarende i forbindelse med at siste kvartalsrapport for 2010 legges fram, vil spekulasjonene om et salg til Qatar bare øke. Selv om Glazer i november betalte tilbake de beryktede PIK-lån på 220 millioner pund, er det et lite mysterium hvordan Florida-familien fikk midler til å løse ut lånene. Da Glazer i 2005 kjøpte Manchester United for 790 millioner pund, fikk United den største gjeld for noen fotballklubb i verden. Gjelden er fortsatt på over 500 millioner pund.

Ryktene om at den kongelige familien i Qatar vurderer et bud har igjen dukket opp. Manchester United var ifølge Forbes’ liste i fjor sommer verd 1,19 milliarder pund, med Real Madrid på andreplass med 864 millioner pund. Mens Glazer-familien aldri har prøvd på noen sjarmoffensiv overfor Uniteds supportere, er nettopp popularitet en av grunnene til at Qatar angivelig vurderer et tilbud. Qatar (Foundation) har allerede kjøpt draktreklame med Barcelona, og landet har sikret seg fotball-VM i 2022. Det pekes på at mens Glazer gikk inn i Manchester United kun med økonomisk øyemed, er Qatar så rike fra før at det ikke vil være hovedfokuset. For dem vil det være langt viktigere å promotere sitt eget land og region.

Kilder: The Telegraph og Daily Mail.

Powered by Labrador CMS