– Penger det enkleste

Keith Harris hyller "gult og grønt".

Publisert Sist oppdatert

Han hyller gult og grønt-kampanjen. Han oppfordrer United-supportere til å boikotte kamper. Og han sier at det enkleste er å stable nok penger på bordet. Keith Harris er klar!

United-supporter og finansekspert Harris er en av de Røde Ridderne som har som mål å kjøpe United fra Glazer. Det er ventet at prisen for Manchester United vil ligge godt over 900 millioner pund. Det er mye mer enn Glazer ga for klubben, men Harris påstår likevel at han mener at penger kan skaffes til veie.

– Jeg ville ikke snakket om dette hvis jeg ikke hadde hatt tro på det. Å skaffe nok penger er det enkleste. Men vi kan ikke legge inn et bud før Glazer er i posisjon hvor de vil vurdere, sier Harris som imidlertid er forberedt på at en mulig overtakelse kan ta tid.

Finanseksperten, som nå er formann for børsmegleren Seymour Pearce, vokste opp som United-supporter, og var mye på Stretford End som ung. Han er mektig imponert over mobiliseringen til United-supporterne.

– Gult og grønt-kampanjen er fabelaktig. Den er symbolsk, og gir en klar beskjed til eierne.

Tar til orde for boikott

Keith Harris er imidlertid av den oppfatning at supportere må gå enda lenger. Boikotte kamper eller la være å kjøpe program og andre ting på Old Trafford.

– Hvis tusenere gjorde det, ville det svi på pungen for Glazer. Husk at for hvert pund man bruker, går 75 pence til å nedbetale gjeld eller til å møte økonomiske forpliktelser som Glazer ikke er i stand til.

Han forstår supporternes bekymring. Harris tror ikke at Glazer bryr seg spesielt om United, men at klubben for dem er et leketøy.

– Noe av det som stod i obligasjonsprospektene sjokkerte meg. Som at Glazer kan ta ut så mye av klubben hvert år.

Uniteds administrerende direktør David Gill har vært i hardt vær den siste tiden. Enkelte supportere mener at Gill har snudd kappen etter vinden.

– David Gill er veldig dyktig til jobben sin. Han er høyt respektert innen fotball. Men har denne såkalte u-svingen påvirket hans rykte blant supporterne? Jeg antar at det har det.

Kilde: Sportsmail.

Powered by Labrador CMS