– Aksjefall etter Saudi-Arabia-nei

Uniteds aksjekurs sank til det laveste på fem år onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Prisen på en United-aksje falt åtte prosent tirsdag, fra 19,92 dollar per aksje til 18,19 dollar per aksje.

Så lavt har ikke aksjekursen vært siden 2013.

ESPN skriver at Glazer-familien skal være lite bekymret, siden store deler av markedene har måttet tåle et fall den siste tiden.

Det skal merkes at kursen på United-aksjene steg med den angivelige interessen fra Saudi-Arabia tidligere i november.

Etter det united.no kjenner til så skal Glazers ha gjort et fremstøt mot Saudi-Arabia med tanke på å selge deler av B-aksjene, trolig rundt 20 prosent.

Dette skal imidlertid ikke ha vært interessant for saudiaraberne, og det er ikke usannsynlig at der er disse opplysningene som nå har blitt plukket opp av markedet og som har påvirket aksjefallet.

Viktig å merke seg

I skrivende stund så er det egentlig kun mulig å handle med de såkalte A-aksjene, så om Glazers lyktes med dette stuntet (å selge flere av de viktige B-aksjene) så ville noen flere prosent av United-aksjene vært på det åpne markedet.

Glazers ville likevel sittet på mer enn nok av de viktige B-aksjene sine for å kontrollere United, så dette var ikke et forsøk på et reelt salg.

Fra Glazers side er det ønskelig å selge deler av United-aksjene med ujevne mellomrom i stedet for alt med en gang, rett og slett fordi det sannsynligvis gir bedre profitt.

Powered by Labrador CMS