Manchester United v Real Sociedad: Group E - UEFA Europa League

Sjeik Jassim har opprettet privat aksjeselskap i Storbritannia

Selskapet har fått navnet Nine Two Holdings Limited og er eid av et annet selskap under Sjeik Jassims kontroll, Nine Two Holdings LLC som har adresse i Qatar. Men det betyr ikke nødvendigvis at sjeiken ligger an til å vinne budrunden.

Publisert Sist oppdatert

Opplysningene stammer fra det britiske selskapsregisteret Companies House og viser at det nye private aksjeselskapet til Sjeik Jassim ble registrert i dag (torsdag).

Selskapet har to direktører og foruten Sjeik Jassim selv, er det en av hans nærmeste støttespillere, Mr. Abdulrahman Abdulla F A Al-Ansari, som er oppført som direktør. 

Dette er de samme to personene som står bak holdingsselskapet Nine Two Holdings LLC. Det selskapet ble ifølge det offentlige selskapsregisteret i Qatar, opprettet 20 april i år, noe vi også omtalte i den omfattende saken om eierskapskampen om Manchester United. 

Moderselskapet Nine Two Holdings LLC i Qatar har en aksjekapital på beskjedne 100 amerikanske dollar, mens Nine Two Holdings Limited har en aksjekapital på kun 1 amerikansk dollar. 

Det er imidlertid ikke det som er det mest interessante med saken. 

Begge de to selskapene bærer navn som enkelt gir assosiasjoner til Nine Two Foundation som er selskapet Sjeik Jassim ønsker å benytte til å kjøpe Manchester United, og det har blitt spekulert i om Sjeik Jassim nå er på vei til å sette opp en selskapsstruktur i påvente av at hans bud vinner frem hos Glazer-familien.

Men det trenger ikke å være fullt så enkelt. Mike Keegan i Daily Mail har fulgt budkampen hele veien og beskriver selskapsregistreringen som en standard prosedyre dersom budet skulle vinne frem.

I motsetning til Sir Jim Ratcliffe og hans Ineos-selskaper, har ikke Sjeik Jassim andre selskaper registrerte i Storbritannia.

Børsen i New York reagerte på nyheten ved å sende United-aksjen opp til 26,64 USD før den falt noe. 

Nyhetsbyrået Reuters kom like etter med en eksklusiv sak om at United nå skal være i forhandlinger med Sjeik Jassim og hans konsortium om eksklusive rettigheter i de videre forhandlingene om et salg i en avtale verdt over $6 milliarder.

Powered by Labrador CMS