«Tabbe av United»

Tidligere toppspiller Gianfranco Zola undrer seg over hvorfor United valgte å selge Giuseppe Rossi i sommer. "Tabbe av Sir Alex", uttaler den tidligere toppspilleren.

Publisert Sist oppdatert

Gianfranco Zola – tidligere helt i Chelsea – er i dag trener for Italias U21-landslag. Der er Giuseppe Rossi den store stjernen. Zola ble derfor svært overrasket over da Sir Alex Ferguson lot talentfulle Rossi gå til spanske Villarreal i sommer.

”Rossi er en viktig del av U21-laget vårt. Her presterer han svært godt. Rossi er en spiller med et enormt talent. Han kommer til å bli en stjerne for det italienske landslaget. Allerede nå er han nære ved å få en innkalling til A-laget”, skryter Zola søndag.

At Rossi aldri ble den helt store suksessen på Old Trafford tror Zola skyldes utålmodighet hos Sir Alex Ferguson, samt at Uniteds spillestil ikke er ideell for Rossi.

”At han ikke kom noen vei i Manchester United betyr defintivt ikke at han ikke var god nok. Det har mer å gjøre med spillestilen til United. Rossi er en spiller som enten må være rendyrket spiss eller få en friere rolle som hengende angrepsspiller. United har et annet system med to kanter og en enslig angriper”, avslutter Zola. Så kan en spørre seg om ikke årets United-versjon spiller nettopp det systemet Zola skisserer som ideelt for Rossi…

Som et apropos bør det nevnes at Sir Alex Ferguson og David Gill sikret en opsjon i Rossis kontrakt som sier at United har førsteretten på spilleren ved et fremtidig klubbytte.

Kilde: News of the World

Powered by Labrador CMS