Rossi til EM

Uniteds spisstalent Giuseppe Rossi ble onsdag tatt ut i Italias tropp til europamesterskapet for U21-spillere.

Publisert Sist oppdatert

I viraken omkring overgangene til Nani, Anderson og Owen Hargreaves har Pierluigi Casiraghis uttak blitt mer eller mindre neglisjert av de fleste medier. Men da U21-landslagssjefen annonserte sin 23-mannstropp onsdag, var Rossis navn å finne på listen.

Rossi, som scoret ni mål på totalt 19 opptredener for Parma, er én av fire spisser som skal sørge for italiensk seier i turneringen i Nederland senere denne måneden. Noe overraskende ble Nicola Pozzi, som sørget for fem Empoli-mål i år, utelatt av troppen.

Anerkjennelse

For den 1.73 meter høye amerikanskfødte spissen er dette utvilsomt en bekreftelse på at hans kvaliteter omsider har blitt anerkjent av landslagsledelsen. Mye av grunnen til dette kan tilskrives at han nå har spilt fotball i hjemlandet igjen. I de tre årene Rossi figurerte blant Uniteds reserver og juniorer, spilte kan kun totalt 8 U18 og U21-kamper for Italia. Som gutte- og juniorspiller i Parma i 2003/2004-sesongen spilte den nå 20 år gamle Rossi hele 19 U16 og U17-kamper for landet sitt.

Italia møter Serbia, England og Tsjekkia i gruppespillet, som starter 11. juni.

Det er ventet at Kieran Richardson blir tatt ut i Englands tropp, mens Nani er selvskreven for Portugal.

Rykter

Nettsiden www.tribalfootball.com spekulerer forøvrig i en klausul i overgangen til brasilianske Anderson, der United etter sigende forplikter seg til å selge enten Rossi eller Gerard Pique videre til Andersons gamle klubb Porto. Ingen av partene har kommentert disse ryktene.

Kilder: uefa.com, wikipedia, Tribalfootball.com

Powered by Labrador CMS