Rossi så rødt

United unge italiener Giuseppe Rossi ble utvist i U21-EMs nest siste kamp. Portugals Nani spilte også.

Publisert Sist oppdatert

Rossi fikk sitt andre gule kort i kampen etter en spontanreaksjon mot dommeren. Rossi forårsaket et frispark rett over midtlinjen, og slo ut med armene i fortvilelse over situasjonen. Det var tydeligvis mer enn nok til å bli vist sitt første røde kort på seniornivå.

Men på tross av at Pierluigi Casiraghis utvalgte ble redusert til 10 menn etter 74 minutter, klarte de å ro seieren i land. Portugal hadde store sjanser, men var sørgelig ineffektive. Og etter 120 minutters stillingskrig på De Goffert stadion i Nijmegen ble kampen avgjort på straffespark.

Italienerne scoret på fire av fire, mens Manuel Fernandes og Antunes bommet på sine forsøk. Nani scoret forøvrig sikkert på sitt straffespark.

Både Rossi og Nani får gode skussmål. Rossi var ved ett tilfelle alene med Portugals keeper Paulo Ribeiro, mens Nani kom seg til to scoringsmuligheter.

Kampen var viktig for begge lag, siden vinnerlaget ikke bare kan smykke seg med 5. plass i europamesterskapet for U21-lag. De fem beste lagene i EM blir også direkte kvalifisert til OL i Beijing neste sommer.

Kilder: uefa.com, Manchester Evening News, manutd.com.

Powered by Labrador CMS