Skjermdump: V Sport

– Generaltabbe av Solskjær

Morten Langli var klar i sin tale om Ole Gunnar Solskjærs avgjørelse om å la Fred starte andreomgangen mot Paris Saint-Germain.

Publisert Sist oppdatert

Champions League-eksperten var ikke i tvil da han ble spurt om det var feil av Solskjær å ikke ta ut Fred i pausen mot Paris Saint-Germain.

– Elendig coaching i min bok, sa Langli.

Fred fikk gult kort da han gikk panne mot panne med Leonardo Paredes. Brasilianeren hadde også en stempling på samme mann noen minutter før hvilen.

– Trenerteamet må diskutere i pausen om de skal sende han ut på banen igjen. De vet at han som sentral midtbanespiller havner i 50-50-situasjoner hele tiden i en kamp som dette. Han har gult kort og kunne vært utvist, og vi vet at dommerne går gjennom hva som har skjedd i første omgang i pausen.

– Han ryker på den første 50-50-situasjonen der han bommer på ballen. Om det kommer i minutt 46, 48 eller når de ligger under, så blir han utvist. Og det ble han.

UTVIST: Fred fikk to gule kort mot PSG.

Langli argumenterte med at Solskjær hadde fem bytter, og at potensielle erstattere som Nemanja Matic, Paul Pogba og Donny van de Beek satt på benken.

– Fred er ikke verdens viktigste fyr på dette laget. De har fem bytter, og Solskjær har i alle fall tre spillere som kan gå inn i rollen hans hvis han ikke ville endre formasjon.

– Så det er en generaltabbe av Ole Gunnar Solskjær å la Fred gå ut på banen i andre omgang.

V Sport-ekspertene var enige i pausen om at Fred burde byttes ut. Utvisningen kom 20 minutter før slutt, da Fred taklet tidligere lagkamerat Ander Herrera.

– Når du er på et mørkegult kort kan du ikke gå inn i situasjoner som det der, sa Jan Åge Fjørtoft om situasjonen.

– Jeg synes måten han går inn på er såpass tøff at han gir Daniele Orsata muligheten til å gi gult kort, sa Petter Veland.

Veland poengterte at United-benken ropte til dommeren at Fred var på ballen da han taklet Herrera.

– Den misforståelsen må vi legge død med en gang. Det er ikke sånn at hvis du er på ball så kan du gå inn så hardt du bare vil. Det kunne du på 80- og 90-tallet i England, men i dag må du ta konsekvensene for hvor hardt du går inn, sa Veland.

Veland forklarte også at VAR ikke så på utvisningen fordi de kun går inn når det er direkte rødt kort.

Powered by Labrador CMS