Ryktesaker, uke 40

Jose Mourinho ønsker denne mannen i januar.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 9.oktober:

17.38: Kanskje ikke helt nytt, men Mundo Deportivo (linken fører deg til Manchester Evening News, som gjengir det hele på engelsk) skriver i dag at Manchester United var en av fire klubber som ønsket å signere Neymar i sommer. Hele sagaen endte som kjent med at Neymar forlenget med Barcelona, til tross for at flere klubber kunne tilby mer penger enn det han nå får.

14.54: Daily Mail er en av flere medier som i dag skriver at Timothy Fosu-Mensah og Manchester United er enige om en kontraktforlengelse, og at den unge nedelenderen putter penn på papir så fort han returnerer fra landslagssamling med Nederland u-21.

09.20: Jose Mourinho skal ha gitt Ed Woodward klar beskjed om å hente inn Seamus Coleman i januar, skriver Daily Mirror. Problemet er at Everton-sjef Ronald Koeman er en stor tilhenger av den irske backen, og ettersom Everton allerede har mistet John Stones til Manchester City, må det nok noe spesielt til for at de slipper nok en forsvarsspiller.

Lørdag 8. oktober:

11.15: Fotballnettstedet Football Italia siterer Tuttosport og La Gazetta Dello Sport på at Matteo Darmian på det nærmeste er klar for en retur til hjemlandet. Backen har slitt med spilletiden under Mourinho, og frykter visstok nå for fremtiden på det italienske landslaget.

Det skal derfor kun gjenstå detaljer før backen er klar for Inter Milan, med andre ord erkerivalen til klubben som fostret ham opp, AC Milan. Det skal være snakk om en betalt låneavtale, med opsjon om kjøp ved lånets slutt. Avtalen skal stå klar før selve overgangen skjer i januarvinduet.

11.00: Som en artig biopplysning, skal visstnok United-ledelsen forarge seg stort over at de ikke greide å sikre en videresalgsklausul da klubben solgte stoppertalentet Michael Keane. Årsaken er at Keane nærmer seg en dyr overgang til Chelsea, som spekuleres i å ligge på rundt 25 millioner pund, og at United dermed går glipp av en stor del av den kaka.

10.00: Det er usedvanlig tynt i Manchester Evening News daglige rykte/live-sak, men avisen trekker frem at United flere ganger lenkes til Sporting-vingen Gelson Martins. Det portugisiske fotballnettstedet A Bola nevner blant annet konsekvent United-linken når de skriver om ham. Dersom man ikke er interessert i å punge ut utkjøpsklausulen til Goncalo Guedes på 50 millioner pund, kan jo Gelson være et greit alternativ hvis man på død og liv skal ha en portugisisk lynving. Han styrket forøvrig også sine aksjer med landslagsdebut fredag, da han fikk et innhopp mot Andorra i Portugals 6-0-seier.

I likhet med Nani er han opprinnelig fra Kapp Verde, og er også en spiller med lignende ferdigheter. Ifølge seg selv henter han inspirasjon fra Brasils Robinho, og han har foreløpig notert seg for to scoringer og tre assists i den portugisiske eliteserien. Det var imidlertid særlig hans imponerende prestasjon i Sportings nesten-sjokkseier mot Real Madrid som for alvor rettet søkelyset mot ham. Konkurransen kan imidlertid bli stor, ettersom også Barcelona, Real Madrid og flere andre storklubber visstnok jakter vingen.

Fredag 7. oktober:

11.15: – Vi vil ta imot Bastian Schweinsteiger med åpne armer om han kommer hit, sies det fra sentralt hold i Major League Soccer, melder Sky Sports. Tyskeren er jo uønsket på førstelaget i United.

06.10: Vi kan vel også ta med at The Telegraph hevder at Chelsea er villig til å betale 88 millioner pund for Antoine Griezmann – spilleren mange hevder står på toppen av Uniteds kjøpeliste foran neste sesong.

06.00: Benficas Gonçalo Guedes har vært nevnt tidligere, også denne uka, men nå skriver portugisiske A Bola at Arsenal også er interessert. Utkjøpsklausulen for 19-åringen ligger på drøyt 50 millioner pund.

Torsdag 6. oktober:

17.15: Dette er ikke første gang – og nesten garantert ikke siste gang vi leser om Isco til Manchester United. Det er vanskelig å si hvor ryktet har startet denne gang, men nå har AS tatt det et steg videre. De mener nå at Jose Mourinho har sett seg ut den spanske midtbaneeleganten som erstatteren til Wayne Rooney, som i følge avisen ikke har imponert treneren sin i en dypere rolle. Saken kan du lese her, hos Sport Witness.

07.25: United har blant annet en speider på Østerrike – Wales i kveld…Gareth Bale eller?

07.15: Real Madrid skal ha tilbud nye kontrakter til både Cristiano Ronaldo og Gareth Bale, og kontraktene skal visstnok være underskrevet…. Sistnevnte skal ha blitt tilbudt en avtale på 91 millioner pund for å få ham til å bli – i stedet for å la seg lokka av en mulig overgang til United, skriver Daily Express. som har sakset fra Cope.

07.05: Fortsatt litt gammelt nytt rundt Matteo Darmian. Onsdag ble Inter nevnt (igjen), og nå er det Juventus (igjen) som kobles til ham. Juventus skal ønske Darmian som erstatter for Stephan Lichtsteiner, hvis 32-åringen drar til Inter. Se også 18.23 for hva agenten til Darmian sa onsdag.

Onsdag 5. oktober:

20.50: Vi tar den med, selv om denne burde nytes med minst en bøtte salt. Tuttosport mener at Juventus vil fornye interessen sin i Anthony Martial, som de speidet på i Monaco. Det skal være snakk om en speider som skal ta en titt i landskampene mot Bulgaria og Nederland. Saken kan du lese her, hos Sport Witness.

18.23: Det handler igjen om Darmian. Agenten har pratet med den italienske radiokanalen Radio Crc, og der kunne han bekrefte at hvis ikke situasjonen forandret seg, måtte de vurdere alternativene sine i januar.

– Vi må prøve å finne ut hva Manchester United vil. Det har vært flere italienske klubber som har forespurt seg, men United har så langt holdt den døren stengt. Det er en uheldig situasjon, spesielt med tanke på landslaget, sa agenten.

08.00: Denne kan ikke sies å være helt ny, men italienske Inter skal ha vært i Manchester tirsdag for å forhandle om en overgang for Matteo Darmian. Det melder Tuttosport. Årsaken er selvsagt at italienerne ønsker å sikre seg Darmian i god tid før januar-vinduet åpner. Darmian har ikke fått særlig med spilletid under Jose Mourinho, selv om han var på benken i helgas kamp mot Stoke.

Tirsdag 4. oktober:

10.10: Vingspillere er visst i vinden for tiden. Tidligere i dag meldte vi om påstått United-interesse for jamaicanske Leon Bailey, og nå kan Manchester Evening News fortelle at klubben har et våkent øye til Benficas Gonçalo Guedes. Det har de for så vidt hatt tidligere også, for 19-åringens navn kom opp allerede i fjor høst. Ifølge «portugisiske rapporter» forsøkte United seg også med et bud i januar, men den gang skal spilleren ha ytret ønske om å få bli i Benfica resten av sesongen.
Nå hevdes det altså at interessen for Guedes fortsatt er tilstede, og representanter fra Uniteds speidernettverk skal ha blitt sendt avgårde for å sjekke formen hans.

Gonçalo Guedes, som representeres av Jorge Mendes, antas å ha en utkjøpsklausul i kontrakten pålydende £52 millioner. Her kan du sjekke Wikipedia-profilen hans.

07.50: Ifølge The Sun var United i forrige uke representert ved sin sjefsspeider Jim Lawler da belgiske Genk møtte italienske Sassuolo i Europa League. Formålet skal ha vært å se nærmere på Genks 19 år gamle jamaicanske ving, Leon Bailey. Bailey scoret ett av målene i 3-1-seieren, og fikk belønning for innsatsen ved å få plass på UEFAs Ukens lag. Som vi ser av tweeten fra UEFA, har han nå scoret 6 mål på  sine 8 siste kamper i Europa League, og i tillegg assistert 3.
Baileys Wikipedia-profil.

Mandag 3. oktober:

09.30: Daily Mail hevder at Manchester United forbereder et bud på Benficas 21 år gamle venstreback, Alex Grimaldo. Kontrakten hans inkluderer riktignok en utkjøpsklausul pålydende hele £51 millioner, men United har god tro på at Lisboa-klubben vil være åpen for å slippe spilleren for et mer akseptabelt beløp.
Grimaldo, som kom fra Barcelona for bare £1.25 millioner i årets januarvindu, representerer Spania på U21-nivå. Han er (selvfølgelig) også ønsket av Manchester City.
Grimaldos Wikipedia-profil.

Powered by Labrador CMS