Dårlige minner

Kombinasjonen Villa og Ligacupfinale vekker vonde minner for Pallister.

Publisert Sist oppdatert

På søndag braker Manchester United og Aston Villa sammen i Ligacupfinalen på Wembley. United har muligheten til å forsvare sin seier fra i fjor, men Aston Villa har vist seg å være en vanskelig oppgave tidligere.

De to lagene møttes i finalen i 1994 og United var store favoritter. De Røde Djevlene jaktet på å bli det første engelske laget til å vinne The Treble, og første hinder var formsvake Villa. Det skulle dog vise seg å bli for vanskelig. Birmingham-laget ledet 2-1 i sluttminuttene og United presset på for utlikningen. Den kom aldri, og i stedet kontret Villa. Et skudd ble stoppet på streken av Andrei Kanchelskis' hånd og vingen ble utvist. Dean Saunders scorte på den påfølgende straffen og sikret Aston Villa pokalen.

"Jeg aner ikke hvordan Andrei Kanchelskis endte opp med å være bakerste mann på streken. Vi var vidåpne bak fordi vi hadde med så mange spillere i angrep. De kontret og straffet oss," sier Gary Pallister til Manchester Evening News.

Pallister pleier å fortrenge minner om United-tap, men denne finalen husker han godt.

"Det var ikke en bra dag for oss og derfor har jeg prøvd å glemme den"

"Vi presterte rett og slett ikke. Aston Villa fortjente seieren og de fikk oss til å slikke sårene. Tapet gjorde at vi fokserte på å forsvare ligapokalen og presset på i FA Cupen," sier den tidligere midtstopperen.

United endte opp med å vinne The Double den sesongen, og på søndag kan United ta sitt første av tre mulige troféer denne sesongen. Pallister er spent på hvordan Rio Ferdinands skade vil spille inn.

"Jeg er bekymret for Rio Ferdinands fravær. Jeg har selv hatt ryggproblemer og man er ikke helt sikker på hvordan man skal håndtere det," sier Pallister.

Powered by Labrador CMS