– Han ble aldri mett

Gary Pallister til united.no om Sir Alex Ferguson.

Publisert Sist oppdatert

Gary Pallister kom til United i 1989, spilte for Sir Alex i 10 år og fikk med seg all den første suksessen.

Supporterklubben har snakket med ham om hva han husker best fra tiden med Sir Alex.

– Jeg husker godt første gang jeg møtte Mr. Ferguson. Han kom til hotellet der forhandlingene med Middlesbrough ble holdt. Han gjorde et sterkt inntrykk. Han var hyggelig, vennlig, og han hadde en personlighet. Jeg innrømmer at jeg aldri hadde trodd at han skulle være manager for Manchester United helt til 2013, men hvem hadde tippet det, sier han til united.no like etter at nyheten om Fergusons avgang ble kjent onsdag morgen.

– Det var en annen atmosfære i klubben den gangen. En helt annen feeling. Da jeg kom i 1989 hadde klubben ennå ikke vunnet noe under Ferguson. Derfor var FA-cupen 1990 så viktig. Den ga oss troen og selvtilliten, fortsetter han.

Så ble det seriegull.

– Ja, ligagullet 1993 var massivt. Det første ligagullet på 26 år. Jeg glemmer aldri den følelsen den kvelden da vi etter Blackburn-kampen kunne løfte pokalen. Du kunne se det på supporterne hvor mye det betydde for dem.

– Men selv om du kunne se på sjefen hvor mye det betydde for han, var jeg aldri i tvil om at det var en mann som ville ha mer. I stedet for å bli mett, ble han bare mer og mer motivert. Det smittet over på oss spillerne. Smaken av gull var den beste inspirasjon vi kunne få.

– Ligagullet 1993 og måten vi vant det på, ble på en måte en blåkopi for resten av suksesshistorien. Det var katalysatoren for fremtiden. Sjefen bygde videre på suksessen, men har hele tiden vært sterk og modig nok til å fornye når det har vært behov for det, sier Pallister.

Powered by Labrador CMS