Større enn United – Liverpool

Ex-Red Gary Pallister sier i et intervju med BBC at Uniteds nabodueller mot City er i ferd med å remplassere oppgjørene mot Liverpool i betydningen Årets kamp.

Publisert Sist oppdatert

Mens Sir Alex Ferguson gjentatte ganger har omtalt kampene mot Liverpool som klubbfotballens største og viktigste begivenhet, mener Pallister at det er i ferd med å snu.

– City har passert United på Premier League-tabellen og bevist at de denne sesongen er å regne med som seriøse tittelutfordrere. Det kan derfor fort skje at de (City-kampene) blir større enn kampene mot Liverpool, sier den nå 46 år gamle, tidligere midtstoppereleganten, og legger til:

– Med alle pengene de har brukt til å bygge opp laget og fasilitetene rundt, har det egentlig bare vært et tidsspørsmål (før de ville være klare til å kjempe om tittelen).

– Kanonkamp!

Pallister (bildet til venstre), den ene halvdelen av stopperparet Sir Alex gjerne omtalte som Dolly og Daisy (den andre var naturligvis Steve Bruce), livnærer seg nå blant annet som MUTV-ekspert. Han er ikke i tvil om at det vil bli et fyrverkeri av en kamp når de to byrivalene braker sammen på søndag ettermiddag.

– Ja, alt ligger i hvert fall til rette for at dette vil bli en kanonkamp, sier han, – ikke minst fordi begge lagene har vist brukbar form.

– United har jo hatt overtaket i mange år, men samtidig er jeg sikker på at City nå øyner muligheten til å få endret på nettopp det. Dette blir virkelig litt av en kamp. Ja, det blir som en kollisjon mellom to godstog!

Hva velger Mancini?

Samtidig tror Pallister at City-manager Roberto Mancinis taktikkvalg vil få mye å si for utfallet av kampen.

– I de senere år har City kommet til disse oppgjørene som veldig defensive og forsiktige. Men med kvalitetsspillere som David Silva og Sergio Aguero i front, har de så langt i sesongen tenkt langt mer positivt og spilt en mye åpnere form for fotball.

– Skulle de igjen dukke opp med en i utgangspunktet negativ innstilling, kan de første 60 minuttene fort bli slik de var mot Liverpool på Anfield. Hvis ikke, og de kommer hit for å angripe, da kan vi virkelig se frem til et fyrverkeri, sier mannen som blant annet vant fire Premier League-titler i løpet av sine ni år på Old Trafford.

– Holder en knapp på United

Når han blir bedt om å tippe utfallet av søndagens kamp, sier «Pally» at Uniteds hjemmeform fort kan bli avgjørende:

– På Old Trafford må man alltid regne med United, og de vil utvilsomt la City-spillerne få jobbe knallhard for pengene.

– Husk på at de bare tapte to poeng her i fjor (mot West Bromwich), mens de denne sesongen allerede har beseiret Spurs, Arsenal og Chelsea.

– Det er en helt utrolig merittliste. Med fansen i ryggen må nok United derfor tåle et lite favorittstempel, selv om jeg tror mye vil avhenge av måten City velger å gå ut på, avslutter Gary Pallister.

Her kan du lese Gary Pallisters spillerprofil

Powered by Labrador CMS