– Spiller ikke bra nok som lag til å vinne ligaen

Gary Neville mener Ole Gunnar Solskjær må gi laget en tydeligere identitet om United skal være med å kjempe om ligagullet.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg sa det også da United vant, og da Ronaldo scoret. I mine øyne spiller de ikke godt nok som et lag til å kunne vinne ligaen, sier Neville til kommentatoren Martin Tyler i podcasten sin på Sky Sports.

– Enkeltøyeblikk er ikke nok

– Jeg mener du må fremstå som en enhet, både med og uten ball og når du bare glimter til å enkeltøyeblikk så vil ikke disse øyeblikkene være nok i enkelte kamper, advarer Neville.

Gary Neville mener Manchester United nå fremstår mer som et lag der Solskjær er avhengig av enkeltspilleres kreativitet fremfor å ha et klart og tydelig mønster.

Manchester United v Aston Villa - Premier League
SKUFFET: Cristiano Ronaldo og resten av United-laget skuffet stort hjemme mot Aston Villa. Gary Neville etterlyser en klarere stil og mønster i Uniteds spill.

– Du trenger en tydelig spillestil, men akkurat nå ser jeg først og fremst en gruppe individualister som bare tidvis skaper store enkeltøyeblikk, med enkelte gode kombinasjoner, påpeker den tidligere United-kapteinen.

Neville peker imidlertid på at flere av de sentrale brikkene for Solskjær er ferske og at det kan ta litt tid før ting setter seg, men Neville mener Solskjær er under et visst press til å få spillet til å fungere mye bedre.

– Fremstår som en litt «rar gjeng»

– Det er fremdeles et relativt nytt lag med Ronaldo, Sancho og Varane, men laget må fremstå som en enhet og det må defineres en spillestil. Da vil du også få resultater når du ikke spiller bra, påpeker Neville.

KRITIKK: Gary Neville har rost Ole Gunnar Solskjær for store deler av jobben som nordmannen har gjort med United. Nå må imidlertid Solskjær tåle kritikk fra sin tidligere lagkamerat som savner en tydeligere identitet fra nordmannens lag.

– Jeg ser på Chelsea, Liverpool og Manchester City som alle fremstår som lag. Jeg har kalt United en «rar gjeng», fordi jeg fremdeles ser på dem som et lag som kan vinne kamper med disse enkeltøyeblikkene, men Ole må få United til å spille som et lag, sier Neville. 

Powered by Labrador CMS