garysain

– Det er så mye drit. De er respektløse

Publisert Sist oppdatert

Det er noe råttent i United-verdenen.

Det har denne sesongen vist. Det viser også en del av de siste resultatene, og dessverre virker det ikke som om det tar slutt.

United-legende, Sky Sports-ekspert og ikke minst United-supporter Gary Neville er opprørt.

Søndag kveld hadde han et lengre innlegg hvor han gikk til frontalangrep på spillerne.

– Problemet er at jeg ikke bare kan sette fingeren på en ting når jeg snakker om United. Hver dag føles som en såpeopera.

– Spillerne ønsker visstnok Pochettino, Ronaldo vil visstnok bort og så så jeg Ralph Hasenhüttls uttalelse etter Southampton-kampen. For meg så er det den største kritikken du kan få som idrettsutøver – at du ikke jobber hardt nok.

– Hvis jeg var en United-spiller og noen sa det så ville det stukket dypt. Det er heller ikke respektløst, siden det kommer fra en person med autoritet og fordi det er også en felles følelse i hele Premier League.

Salford City v Harrogate Town - Sky Bet League Two
NEVILLE: Legger så godt som all skyld på spillerne for situasjonen United nå er i.

– Følelsen i ligaen er at hvis du bare kommer deg gjennom den første halvtimen mot United, hvis du jobber hardt, så vil du komme til sjanser mot De Gea. Alle lag føler at de kan ta United på å jobbe hardere og løpe mer en United, sier Neville.

Han er veldig klar på at dette ikke handler mest om Ralf Rangnick. Det handler om spillerne, som utnytter at tyskeren bare har en fem-måneders kontrakt og dermed sliter med få nok autoritet over spillergruppa.

– Først var det Solskjær. Nå er det Ralf Rangnick som ikke skal være bra nok.

– Ja, Uniteds problemer nå handler også om spillernes selvtillit, men det er en unnskyldning-mentalitet nå, hvor spillerne kun tenker på seg selv i stedet for det som er viktig – å være et briljant lag.

– Selv om forrige sesong ikke endte med suksess etter tapet i Europa League-finalen så skrøt jeg da av lagånden.  Jeg begynte å like den spillergruppa.

– Nå er det imidlertid noen som ikke gir alt. Det kan jeg ikke tilgi.

– Det eneste jeg som United-supporter ber om er at spillerne gir alt, at de aldri gir seg. Dessverre føles det nå som når du lager en suppe med mange ingredienser som ikke smaker godt. Problemet er bare at du ikke aner hva det er som gjør at suppen smaker vondt. Det er nemlig så mange ting du ikke liker.

– Nå er det en følelse hvor man stiller spørsmålstegn ved alt. Forrige sesong så føltes det som om United var nær noe, ikke å vinne ligaen, men noe. Nå virker United å være lengre unna enn noen gang.

CHe
SKUFFELSE: Che Adams-scoringen ga ny United-nedtur lørdag.

– Så kan det kanskje snu raskt, men fra utsiden virker det ikke slik. Derfor er jeg nedfor, sier Neville.

Og fortsetter angrepet på spillerne.

– Jeg liker heller ikke at det lekker ut at spillerne vil ha den eller den manageren. Det er ikke deres jobb. Hold deg unna det. Gjør jobben din i stedet.

– Hvis for eksempel Pochettino er styrets valg så skal de selvsagt ansette ham, men styret bør ikke bruke ett sekund på å lytte til spillerne. Spillerne har jo hatt en PR-maskin gående de siste månedene. De tenker kun på seg selv og hva de vil. Da kommer alt det dritet. Alt tøvet vi har sett.

– Så må jeg understreke at jeg ikke har snakket med noen i klubben om dette, men jeg leser aviser og følger med på sosiale medier.

– Det fredag, det med Ted Lasso (red.anm: Ragnicks assistent skal internt ha fått kallenavnet etter en komisk TV-figur), det er direkte stygt, men det oppsummerer hva jeg tenker om spillerne – at de er respektløse.

– Spillerne har nå sine PR-team og agenter som kun er opptatt av å beskytte sine spillere, men de innser ikke at når de snakker med pressen så snakker de med oss også. Jeg skal ikke kaste noen under bussen, men vi vet alle hvem det er som briefer. Det er unnskyldninger hele veien. Kutt det ut. Jobb i stedet så hardt du kan. Gi deg aldri, sier Neville – som egentlig mener det er enkelt nok.

– Hvis du blir tatt ut til å spille så gir du alt. Hvis du ikke blir tatt ut så støtter du spillerne som spiller. Tenk ikke på noe annet i livet. Ikke prøv å være smart, ikke skyld på andre, ikke brief journalister om hva du mener skal skje. Fansen gjennomskuer det, sier Neville.

Han mener altså at Rangnicks jobb er vanskelig, all den tid han er inne på lånt tid. Samtidig mener Neville nå at Richard Arnold fortjener to-tre år på å implementere sin plan for Uniteds fremtid.

Hør gjerne Gary Nevilles United-uttalelsene på podkasten hans.

Powered by Labrador CMS