Sans for Kagawa

Ex-Red Gary Neville har stor tro på japaneren, men tviler på at han vil bli tildelt en fast posisjon med det første.

Publisert Sist oppdatert

Selv om det ikke ble fullt så mye spilletid som han selv kunne ha ønsket seg i debutsesongen på Old Trafford, fikk Shinji Kagawa vist at han er anvendelig og kan benyttes i flere roller på banen.

Mange mener likevel at han er aller best i rommet bak spissen, der han opererte i sin forrige klubb, Borussia Dortmund, og at det er der han etter hvert vil ende opp også i Manchester United.

Det er imidlertid ikke Gary Neville like sikker på. Tvert imot tror han at påtroppende manager, David Moyes, kommer til fortsette Sir Alex Fergusons linje med å utnytte Kagawas styrker i ulike posisjoner.

Overfor klubbens japanskspråklige nettside, gjengitt av ManUtd.com, utdyper den gamle landslagsbacken:

Shinji Kagawa. - Ennå har vi ikke sett det beste av ham.

– På grunn av skader ble det en «stopp-start»-sesong for Shinj. Fortsatt har han til gode å etablere seg i en fast posisjon, og det er han nødt til å finne ut av i løpet av de neste tolv månedene.

– Han er best i en sentral rolle, slik han spilte for Dortmund, og selv føler han nok at det er der han har størst sjanse til å påvirke spillet.

– Tidligere i sesongen som gikk, virket han litt i villrede når han spilte bak spissen. Da foretrakk jeg å se ham på venstrekanten, for der ble det lettere for ham å følge med på spillet.

– Faktisk er det mulig å få mer ut av spillere som Shinji ved å benytte dem i forskjellige posisjoner. Derfor kan det godt hende at han kommer til å spille i rommet bak spissen i Europa, og på venstresiden i Premier League. Jeg tror i hvert fall ikke at han kommer til å bli satt til å fylle én fast posisjon.

– Mer innflytelse på scoringsproduksjonen

Neville gir ellers uttrykk for at han mener Shinji Kagawa tilfører United noe annerledes. Derfor tror han også at japaneren vil fremheve seg på assistfronten i sesongen som kommer.

– Da vil han bli enda bedre. Mot slutten av denne sesongen, og da spesielt i kampene mot Norwich og West Ham, da han etter min mening var vår bestemann, viste han hva han er i stand til å gjøre.

– Han er en intelligent og energisk fotballspiller, og våken for gode løp. Selv beveger han seg strålende, og han er god med ballen. Han er også i stand til å komme seg ut av trange posisjoner, og jeg kan lett se for meg at han vil representere en større scoringstrussel neste sesong.

– Derfor tror jeg at vi ennå har til gode å se det beste av Shinji, sier Neville til slutt i intervjuet.

Powered by Labrador CMS