Southampton FC v AFC Bournemouth - Premier League

Neville: – Ikke meg imot om Rangnick fortsetter som manager

Gary Neville er imponert over det Ralf Rangnick har utrettet på én helg. United-legenden mener det kan være fornuftig å la tyskeren fortsette som manager, men understreker at klubben må handle hvis Mauricio Pochettino eller en annen langsiktig løsning skulle bli tilgjengelig.

Publisert Sist oppdatert

På sin første pressekonferanse erklærte Rangnick at han er åpen for å fortsette som United-manager utover de seks tiltenkte månedene.

– Dersom det går bra, gir jeg kanskje samme anbefaling som jeg gjorde to ganger i Leipzig. At det beste vil være å fortsette med meg som manager i ett år til, sa Rangnick.

Uttalelsen overrasket Neville, som på Sky Sports «Monday Night Football» snakket om Rangnick og 1-0-seieren mot Crystal Palace.

– Det vil ikke være meg imot som United-supporter om Ralf Rangnick fortsetter som manager også neste sesong, sa Neville.

– Men la oss si at en verdensklassetrener blir tilgjengelig midt i sesongen, som da Pochettino var ferdig i Tottenham og Ole Gunnar Solskjær ledet laget. Dersom en slik manager som kan gå inn i en fireårsperiode blir ledig, er det kanskje riktig at Rangnick trekker seg tilbake og går over i en annen rolle.

Manchester United v Crystal Palace - Premier League
GOD START: Ralf Rangnick innledet sin United-karriere med seier mot Crystal Palace.

Rangnick skal etter planen bli værende i Manchester United i en hittil udefinert konsultasjonsrolle.

– Han må være fleksibel. Hvis Rangnick vinner Champions League og spillerne elsker ham, må han jo bare fortsette, sier Neville.

– Men han må likevel være så fleksibel at han kan gi ansvaret videre hvis en manager som kan jobbe langsiktig blir aktuell.

Manchester United v Crystal Palace - Premier League
MATCHVINNER: Fred sikret tre poeng mot Crystal Palace med sin scoring.

Neville lot seg overbevise av Rangnicks første opptreden som United-manager mot Crystal Palace.

Den tidligere United-backen mener det viktigste var å holde nullen, og sa det ga en solid plattform å bygge videre på, selv om laget strevde tidvis etter pause.

– Det første jeg tenkte på etter kampen var de 30 utrolige minuttene i første omgang. Det er det jeg ønsker å se av Rangnick i Manchester United.

Neville trakk fram at United så ut som et mer kompakt og bedre organisert lag etter bare 48 timer med Rangnick som manager.

– Alle forventet Klopp-lignende «heavy metal»-fotball. De løp ikke mer enn normalt, men de var smartere.

– Det som slo meg var hvor kompakt midtbanen og de to angrepsspillerne var. De var nærmest låst sammen. Ronaldo ble aldri nødt til å presse som vi har sett de siste ukene, fordi han hadde Rashford ved siden av seg.

Powered by Labrador CMS