Følger i brorens fotspor

Phil Neville avslører at også han ønsker å prøve seg som trener når karrieren er ved veis ende.

Publisert Sist oppdatert

Eldstebroren har blitt et kjent og etter hvert også populært tv-fjes som pundit på de engelske Premier League-sendingene på Sky Sports, men Gary har aldri lagt skjul på at han har ambisjoner som trener – akkurat slik han hadde som spiller.

I sommer har han fått muligheten til å være med i trenerteamet til det engelske landslaget under det pågående EM-sluttspillet. Gary tok igjen det han manglet på talent som spiller gjennom enormt hardt arbeid hver eneste dag. Som trener er kanskje ikke det like enkelt, men broren mener at Gary har de rette forutsetningene for å bli manager i fremtiden.

– Gary kommer til å bli en fantastisk trener, og en dag er jeg sikker på at han vil bli en fantastisk manager, sier Phil om broren ifølge Daily Mail.

– Han har den auraen og kunnskapen rundt seg, og jeg tror at spillerne vil respektere han.

Treneryrket er noe som også har fascinert Phil, og 35-åringen avslører at også han har planer om å gå den karriereveien når han en dag legger støvlene på hylla.

– Når man passerer 30 år tenker man til seg selv: «Hva skal jeg gjøre når jeg er ferdig?» Jeg har alltid likt å trene andre. Jeg tok UEFAs B-trenerlisens og elsket det. Jeg ble bitt av basillen.

– Jeg tok notater for forskjellige scenarier, ikke bare for selve treningen, men reise, disiplin og andre ting.

– Det viktigste jeg har lært er at treneryrket er noe jeg vil prøve ut når jeg har avsluttet karrieren. Alle aspektene ved det fascinerer meg. Gjennom karrieren min har jeg alltid vært den typen som stiller mange spørsmål og interessert i de små detaljene.

Powered by Labrador CMS