– Ikke still spørsmål ved min profesjonalitet

Romelu Lukaku om Neville-kritikken, hvorfor han ville til Italia og relasjonen til Ole Gunnar Solskjær.

Publisert Sist oppdatert

– Manglende profesjonalitet er smittsomt, skrev Gary Neville i en Twitter-respons til Andy Mittens tweet om Romelu Lukaku, basert på utfordringene knyttet til belgierens vekt.

Den Neville-uttalelsen faller ikke i god jord hos Lukaku, som svarer på kritikken i et intervju med BBCs Simon Stone.

– Ikke still spørsmål ved min profesjonalitet. Jeg lever for denne sporten. Jeg er hjemme hele tiden, og gjør alt jeg kan for å bli bedre. [Neville] kan snakke om min fysiske form, men han bør aldri si noe om min profesjonalitet, at jeg ikke jobber hardt nok. Det kan han ikke si. Alle trenerne jeg har hatt sier det samme om meg.

– Hva sa Ole Gunnar Solskjær da jeg var på treningsfeltet? Hva sa han? At jeg alltid jobber hardt, og alltid gjør mitt beste for å prøve å bli bedre. Det samme med José Mourinho og Roberto Martínez. Nå kommer Antonio Conte til å si det.

– Fjoråret var bare et dårlig år. Det skjer i fotballen, og en må bare bevege seg videre, jeg kommer ikke til å sitte her og reagere på en negativ måte.

IKKE IMPONERT: Gary Neville.

Vet ikke hva som gikk galt i United

Den italienske ligaen regnes kanskje ikke som en like god liga som den engelske, men på det taktiske har den gjerne blitt regnet som et hakk over. Det kan være en av flere grunner til at Lukaku har endt opp der.

– Den taktiske delen var det viktigste for meg å bli bedre på. Jeg er 26 år gammel – jeg ønsker å forbedre ulike aspekter av spillet mitt.

Det er uansett andre grunner også.

– Da jeg vokste opp, hadde Italia Ronaldo, Adriano og Zlatan Ibrahimovic. Det var tre spillere jeg så opp til som liten. For meg var det veldig interessant.

– Min bror spiller der [i Lazio, red.anm.]. Å spille i Inter er en velsignelse for meg. Det er en klubb med en stor historie, den er sulten, og ønsker å bli bedre. Jeg var på et stadie hvor jeg trengte en ny utfordring, og denne kom på riktig tidspunkt.

– Hva gikk galt i United?

– Jeg vet ikke. Jeg prøver å ikke se tilbake på det. For meg er Manchester United-erfaringen en jeg er takknemlig for – det var ikke en god [opplevelse] siden vi ikke vant noe, og jeg ønsket å vinne med klubben – men de ga meg en sjanse.

– Jeg fikk spille for en av de største klubbene i verden, så jeg vil alltid være respektfull mot dem. Til slutt følte jeg det var bedre for meg å bevege meg videre og prøve noe annet. Jeg ønsker dem lykke til i fremtiden. Nå er jeg på min egen sti, og jeg er veldig fornøyd i Serie A.

Lukaku startet Serie A-karrieren med en 4-0-seier mot Lecce hvor han selv scoret det tredje.

DEBUTERTE MED SCORING: Romelu Lukaku.

– Jeg og Ole var ærlige med hverandre

Nå får han også besøk av kompisen Alexis Sánchez i Serie A, og han tror Sánchez blir en suksess.

Tidligere denne måneden ga Lukaku uttrykk for at han, Pogba og Alexis Sánchez ble gjort til sundebukker etter Uniteds dårlige sesong.

– Det var min følelse på det tidspunktet. Hvis en ser tilbake på det, så tar jeg ikke feil. Tingen med meg er at jeg alltid sier sannheten. Hva jeg tenker er det jeg kommer til å si. Det var det jeg følte, og det var det jeg så.

– Men jeg kan ikke alltid se tilbake og si at dette og dette skjedde, og at Ole ikke var den riktige manageren for meg. Jeg kan ikke gjøre det. Jeg og Ole prøvde å jobbe sammen, men på et tidspunkt måtte jeg være ærlig med ham, og han var også ærlig med meg. Vi oppnådde en enighet. Jeg ønsket å dra, og han forstod hvorfor jeg ønsket å dra.

– Det er noe jeg alltid vil være takknemlig til ham for. Vi hadde en samtale, mann til mann. Jeg fortalte ham hvordan jeg følte det, og han forstod. Jeg vil alltid ha stor respekt for ham.

ÆRLIGE MED HVERANDRE: Romelu Lukaku og Ole Gunnar Solskjær.
Powered by Labrador CMS