Neppe Boro for Neville

Middlesbrough virker å ha mislyktes i å lokke Gary Nev til Riverside.

Publisert Sist oppdatert

United-kapteinen er sterkt ønsket av Gareth Southgate og hans ferske Championship-klubb, men selv er han fast bestemt på å bli på Old Trafford, til tross for knallhard konkurranse om høyrebackplassen.

Riktignok medgir Neville at han neppe lenger vil være i stand til å tilby laget like mye offensiv styrke som Patrice Evra og Rafael da Silva, men han legger ikke skjul på at det var oppmuntrende å få såpass mye tillit som han tross alt fikk i 2008/09-sesongen.

– Ja, jeg spilte ganske mange kamper (24 fra start + 5 som innbytter; journ.anm.) og håper det fortsetter slik også i kommende sesong, sier Neville til The People, og legger til:

– Det er nemlig like spesielt å spille for denne klubben nå som det var da jeg første gang trakk på meg trøyen som juniorspiller.

De siste årenes skadeproblemer har utvilsomt satt den 34 år gamle veteranen tilbake. Det betyr at han har vært nødt til å tilpasse seg en hverdag som ikke lenger gir automatisk plass på laget. Og som om ikke det skulle være nok, har backrollen de senere år gjennomgått en rivende utvikling. Likevel står Neville parat til å takle utfordringene:

– Vingbacker har en viktig rolle, og da kanskje spesielt i United, hvor de like gjerne må involvere seg i angrep som i forsvar. Backene er bestandig involvert i oppbyggingsfasen, og siden vi alltid angriper bredt her blir vingbacken som en ekstramann på kanten.

– Når folk som Patrice Evra og Rafael da Silva stormer fremover, ser vi klart at de er like mye vinger som forsvarsspillere. Moderne backer som Rafael, broren hans, Fabio, og Patrice, er rett og slett et fantastisk skue.

– Selv jeg, før jeg ble skadet for et par år siden, var nesten konstant på løp fremover. Ikke misforstå, jeg har aldri vært istand til å angripe på en like iøynefallende måte som dem, men det viser likevel hvordan spillet har endret og utviklet seg. Det har jeg måttet tilpasse meg, sier Neville.

Powered by Labrador CMS