Vil ha en uemosjonell avgjørelse

Gary Neville ønsker en uemosjonell avgjørelse fra Manchester United når en ny manager skal velger, og den tidligere United-kapteinen vedgår at Solskjær gjør dette vanskelig for klubben.

Publisert Sist oppdatert

United har en tøff avgjørelse foran seg.

Ole Gunnar Solskjærs kandidatur til managerjobben permanent har blitt ytterligere styrket i januar, mens Mauricio Pochettino over mange år har gjort Tottenham til et stabilt topplag uten de samme ressursene som andre topplag har hatt – i tillegg til at han har gjort ting på en måte som passer godt med de fleste av United-verdiene.

– Seieren mot Spurs endret tankegangen min litt. Han [Solskjær] gjorde det riktig, og vant den taktiske duellen i førsteomgangen, sier Gary Neville ifølge Daily Telegraph.

– Han gjorde det Manchester United-managere bør gjøre: han tok sjanser for å vinne, og gikk for det. Jeg mener det var et stort øyeblikk for Ole.

~ Jeg har noen motstridende synspunkter. Personlig vil jeg ønske at han får en sjanse på jobben han har nå, men samtidig ønsker jeg at klubben tar en uemosjonell avgjørelse – «er Ole Gunnar Solskjær den beste personen for jobben?».

– Hvis svaret på det spørsmålet er «ja» på slutten av sesongen, fordi han har fått dem inn blant topp fire, og de har vunnet FA-cupen, så vil du si «hvordan kan du ikke gi ham jobben?».

GLAD I SOLSKJÆR: Gary Neville ville personlig likt at Solskjær fikk sjansen, men mener at følelsene bør holdes ute av det når avgjørelsen skal bli tatt.

Neville er uansett tydelig på at det i utgangspunktet er Pochettino som er hans førstevalg.

– Pochettino er den som alltid skilte seg ut for meg som [det rette valget], med tanke på fotballen, verdiene og det å bringe gjennom unge spillere slik han har gjort i Tottenham og Southampton. Over tid er min følelse at han vil være det naturlige valget.

– Ed Woodward, styret og Glazer-familien får en veldig vanskelig avgjørelse jo mer Ole vinner. Det blir tøffere for dem.

– Er han den beste mannen for jobben? Kanskje han faktisk er det. Jeg ville sagt nei for seks uker siden, men når en ser jobben Ole har gjort nå… vi må bedømme det på slutten av sesongen.

Uansett hva United velger, så mener Neville i alle fall at noen ting er viktigere enn eksakt hvilket navn klubben ender opp med.

– Som jeg sa til noen sist uke: hva enn Manchester United gjør, så kan de ikke tillate at en manager går inn de dørene igjen og tar med seg sin egen filosofi som ikke passer med prinsippene om hva United er – som er underholdende og offensiv fotball, å spille med risiko og unge spillere som kommer opp gjennom akademiet. 

Les alt Neville hadde å si her.

Powered by Labrador CMS