Darmians to inspiratorer

Gary Neville og Paddy Evra.

Publisert Sist oppdatert

Matteo Darmian, Uniteds 26 år gamle italienske landslagsback, fikk en strålende start på Old Trafford-karrieren etter sommerens overgang fra Torino. Hans friske bidrag, ikke minst fremover på banen, ble lagt merke til, og mange var av den oppfatning at United hadde løst sitt lenge eksisterende høyrebackproblem.

Men så pådro Darmian seg skader, først i bortemøtet med Crystal Palace og deretter i det miserable Champions League-oppgjøret mot Wolfsburg i Tyskland. I begge tilfellene ble det 3-4 uker på sidelinjen, noe som så avgjort ikke har hjulpet den tidligere Torino-spilleren i forsøket på å finne tilbake til taktene fra sesongens første par måneder.

Forhåpentlig holder nå skadene seg unna resten av sesongen, sånn at den blide italieneren får muligheten til å spille seg skikkelig varm til sesonginnspurten. I så fall vil han kanskje måtte gi to av sine backforgjengere noe av æren for fremgangen.

Manchester United Training Session
PATRICE EVRA og GARY NEVILLE – to ex-Reds hvis suksess det blir vanskelig å kopiere.

– De skapte fotballhistorie

Han fremhever nemlig både Gary Neville og Patrice Evra som forbilder som kan inspirere til ekstra ytelse, om ikke annet så for å komme litt nærmere det de to oppnådde i United-drakt. Darmian tviler nemlig på at det er mulig å gjenta den suksessen de to veteranene opplevde på Old Trafford.

– De var med på å skape fotballhistorie; ikke bare i Manchester, men i hele fotballverden. Jeg har sett dem begge i aksjon, og de var veldig viktige pillarer for United, sier han i et intervju med ManUtd.com. Han røper at han møtte den ene av dem, Paddy Evra, ved to anledninger forrige sesong.

– Ja, jeg spilte mot ham to ganger (i Torino-derbyet mot Juventus). Nå beviser han i Italia det samme som han gjorde her, at han er en mester, sier Darmian om den snart 35 år gamle franskmannen.

– Når det gjelder Gary Neville var han kaptein og en legende her i klubben. Alle hans triumfer, alle troféene han vant… det taler for seg selv, nikker Darmian anerkjennende.

Powered by Labrador CMS