– Driver oss framover

Michael Carrick og Gary Neville tror Manchester Uniteds triumf i Ligacupen gir økt selvtillit til innspurten i Premier League og Europa.

Publisert Sist oppdatert

Carrick vant sin første engelske cupmedalje i går. 28-åringen var aldri på banen da Manchester United slo Tottenham på Wembley forrige sesong.

– For meg var det en stor opplevelse å vinne. Jeg var ikke med i fjor, og det er en drøm å feire et trofé foran våre egne fans, sa Carrick til MUTV.

I 2008/2009 gikk United til topps i både VM for klubblag og Carling Cup mens sesongen pågikk. Midbanemannen er ikke i tvil om at Ligacuptriumfen er en stor inspirasjon før noen hektiske og svært viktige måneder.

– Det er en herlig følelse å vinne, og det driver deg bare framover.

Gary Neville er langt på vei enig i at Ligacupen ikke turneringen som rangeres høyest i klubben. Likevel er kapteinen, i likhet med Carrick, overbevist om at det er selvtillitsbringende.

– Ligacupen har vært viktig for oss de siste årene, og denne sesongen har vi gitt alt i samtlige kamper. Man kan gjerne si at det ikke er den pokalen som betyr best, men jeg tror det kan være et springbrett til å oppnå mer suksess. Det viste vi blant annet i fjor.

35-åringen, som erstattet en skadet Rafael på Wembley, påpeker at de unge spillerne lærer mye av å vinne et trofé.

– For 17-18 år siden var det Ligacupen som ga oss unge erfaring på førstelaget. Denne turneringen har gitt meg mange gode øyeblikk og minner.

– Vi hadde gått mer av hengslene om finalen var sesongens siste kamp, men vi har mye annet å fokusere på framover. Forhåpentligvis kommer alle seg igjennom landskampene uten skader. Vi har mange store kamper i ukene som kommer.

Powered by Labrador CMS