Ekspertene

Ekspertene etter Liverpool: – Synes synd på Ten Hag

Publisert Sist oppdatert

Rio Ferdinand mener at Erik ten Hag «må være Einstein» dersom nederlenderen skal klare å gjøre United til et slagkraftig lag igjen, etter tirsdagens ydmykende 4-0-tap borte mot Liverpool.

Den gamle stopperkjempen kritiserer rekrutteringen og mener at totalt 0-9 i målforskjell mot Liverpool viser hvor langt bakpå United er.

– Tar du for deg startelleveren spiller for spiller, er de alle svake. Hele laget var en skam. Du kan se på alle baklengsmålene og finne feil hos alle spillerne, sier Ferdinand i en video publisert på sin egen Youtube-kanal.

ROY KEANE: – Dette er ikke det Manchester United jeg spilte for

Den gamle forsvarsbautaen peker på både Diogo Dalot, Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire og midtbanespillerne etter den forferdelige prestasjonen.

Ferdinand sier så at han gjennom sin tid i United aldri møtte et Liverpool-lag som leverte like svakt som det United leverte tirsdag, selv om scouserne nærmest aldri var noen skikkelig trussel mot Sir Alex Ferguson og gjengen under Ferdinands tid.

– Dette United-laget er verre enn det verste Liverpool-laget jeg har møtt, fastslår Ferdinand.

frio
MISFORNØYD: Rio Ferdinand mener tirsdagens United-prestasjon var verre enn alt Liverpool leverte mot United gjennom stopperens tid i rødt.

Han setter også spørsmålstegn ved hvorfor det nå ser ut til at så godt som hele United-stallen enten er på vei bort fra klubben eller ønsker seg bort.

– Jeg avslo store kontrakter i utlandet for å bli i United, fordi det var stedet å være. Drakta betydde noe. Roy Keane, Scholesy, Giggsy, alle kunne ha dratt til andre lag. Men alle ble, fordi United var stedet du ville være, sier Ferdinand.

– Nå virker det som om ingen har lyst til å være der lenger. Alle har lyst til å dra.

BØRSEN: – Katastrofale konsekvenser

Nå er den tidligere engelske landslagsspilleren klar på at Ajax-sjef Ten Hag, som etter sigende har tatt på seg jobben som ny United-manager, har en vanskelig tid foran seg.

– Vi har aldri sett et så stort fall på så kort tid noen gang. Det er alarmerende. Samtidig er ikke alarmerende riktig ord å bruke, fordi vi har sett det komme, sier Ferdinand.

– Det blir en hard jobb med mye å gjøre (for Ten Hag, journ. anm.).

AVISRUNDEN: Enorm avstand mellom de to klubbene: – Lykke til, Erik

Neville ikke i tvil om at United vil slå tilbake

I Sky Sports‘ studio er Jamie Carragher tilsynelatende enig i at United nå leverer verre enn det et vaklende Liverpool-lag gjorde gjennom mange år før Jürgen Klopp tok over.

Den tidligere Liverpool-stopperen mener United ikke kan skylde på verken Glazer-familien, som eier United, eller manager Ralf Rangnick, når prestasjonen er såpass langt under pari.

– Det betyr ikke noe hvem manageren eller eieren er. De spillerne som spilte på Anfield i dag, kjempet fortsatt om topp fire, sier Carragher, som mener det bør være motivasjon nok å bidra til at Liverpool ikke vinner «alt» denne sesongen-

– Og ikke bare det – de prøver å hindre Liverpool i å vinne fire trofeer. Hvis jeg hadde dratt til Old Trafford som Liverpool-spiller, hadde det vært minst like viktig for meg.

KRITISKE: Jamie Carragher og Gary Neville lot seg ikke imponere av det United leverte borte mot Liverpool tirsdag kveld.

Gary Neville er også kritisk til spillernes prestasjon, men den gamle høyrebacken mener Glazer-familien må ta på seg mye av skylden for Uniteds sportslige forfall.

– Slik jeg ser det akkurat nå, er det mye spillerne kunne ha gjort bedre. Ole Gunnar Solskjær kunne ha gjort det bedre og Ralf Rangnick kunne kanskje ha gjort det bedre. Men klubben er fundamentalt knekt både på og utenfor banen.

– Stadion faller sammen, treningsfeltet er annenrangs sammenliknet med andre klubber. Eierne tar ut 25 millioner pund i utbytte mens klubben trenger investering fra toppen.

KOMMENTAR: «Storspilte mot United, men hadde trolig vært United-spiller hvis det ikke var for Glazers»

Neville er dog sikker på at United kommer til å returnere til toppnivå på et eller annet tidspunkt i fremtiden, rett og slett fordi klubben er for stor til å falme inn i glemselen.

– På sikt har jeg ingen bekymringer om det, selv om det kan ta fem, ti eller 15 år. Akkurat på samme måte som at jeg aldri tvilte på at Liverpool ville være tilbake en dag, sier Neville, som i likhet med Ferdinand tror Ten Hag vil få en tøff jobb.

– Jeg synes synd på ham.

– Blir trist

Ferdinand og Nevilles tidligere klubbkamerat, Paul Scholes, mener at United like så godt kan gi opp sesongen nå, og at klubben kan sikte mot å unngå spill i Europa League eller Conference League når Champions League først er ute av rekkevidde.

– Kom på åttendeplass og gi denne mannen (Ten Hag, journ. anm.) tiden han trenger. Jeg blir trist av det som skjer. Ugjenkjennelig fotballklubb, skriver Scholes i et innlegg på bildedelingstjenesten Instagram.

paulss
KRITISK: Paul Scholes mener United-garderoben mangler ledere.

Scholes mener United-spillerne aldri ga Liverpool noen virkelig kamp på Anfield.

– Manchester United la aldri en finger på noen av spillerne deres (Liverpool-spillerne, journ. anm.). De lot dem gjøre hva enn de ville. Det var altfor, altfor lett for Liverpool og det er vanskelig å se noe motivasjon, sier Scholes ifølge Manchester Evening News.

– Manchester United-spillere bør være klare for hver en kamp. De så ut til å være tomme for ideer, fortapte, uentusiastiske og en flat spillergruppe. Du snakker om ledere, og det er ingen av dem i den United-stallen.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS