nevvar

Neville: – Arsenal vinner ikke, Varane: – Alt er mulig for oss

Publisert Sist oppdatert

Arsenal på topp med 47 poeng etter 18 kamper. Manchester United ligger på 4. plass, ni poeng bak etter like mange kamper.

City ligger poenget foran, mens Newcastle har like mange poeng som United, men én kamp mer spilt.

Det er status når det er 57 eller 60 poeng igjen å kjempe om for de fleste lagene i 2022/23-sesongen.

Tabellen, alle lag med 30 poeng eller mer:

Skjermbilde 2023-01-16 kl. 07.47.51

Sky Sports-ekspert Gary Neville går imidlertid langt i å avskrive ligalederen.

– De kommer ikke til å ta gullet. Manchester City kommer til å vinne ligaen, og så tror jeg at United blir nummer to.

– Og ja, jeg vet det vil irritere Arsenal-fansen.

– Så skal det sies at jeg heller vil at Arsenal skal vinne ligaen enn City. Det vil være helt sensasjonelt bra for Premier League, (…) det ville gitt noe ekstra til ligaen, gjort ligaen enda bedre.

– Så ville jeg åpenbart elsket om United vant ligaen, men jeg tror ikke det kommer til å skje denne sesongen..

Forklaringen på Nevilles gulltips er som følger:

– Jeg tror at City på et eller annet tidspunkt vil gå på en lengre seiersrekke, og når det skjer så skal de også møte Arsenal i interne oppgjør to ganger. (…) På et eller annet tidspunkt vil Arsenal også gå inn i en vanskeligere periode denne sesongen, sier Neville.

Men hva sier man i United-land?

Etter Uniteds seier mot City lørdag sa Luke Shaw at det var for tidlig å snakke om gullet. Ten Hag sa at supporterne selvsagt kan drømme, men at for ham handler det om å utvikle laget. I samtale med Andy Mitten for The National var Raphaël Varane litt mer åpen om mulighetene.

– Alt er mulig, begynner han.

varrras

– Vi kan bare ta én kamp av gangen, men det er lenge igjen av sesongen. Ja, det blir vanskelig. Intensiteten og det fysiske i hver kamp her er helt utrolig. Hver Premier League-kamp er som å spille i Champions League. Samtidig er vi blitt solide, gode. Vi må bare fortsette å la de kvalitetsspillerne vi har få ballen.

Han oppsummerte City-kampen som følger:

– Vi var best i 1. omgang, men uten å score. Så var vi svakere etter pause. City var gode, men plutselig ble vi så effektive. Vi var uansett mye bedre nå enn i den første kampen mot dem. (…) Det handler om press-spillet, når vi skal presse og hvilke rom vi skal ta ut, samtidig som vi måtte bruke de raske offensive spillerne våre.

Det holdt altså til en magisk seier.

– Dette ble helt spesielt. Atmosfæren var vanvittig, utrolig. Jeg kjente på båndet til supporterne mot slutten. Det var nydelig, sier Varane.

Les hele saken hos The National.

Her kan du se Holth, Filtvedt, Valen og Langerød om 2-1-seieren mot City:

Powered by Labrador CMS