Siktes for upassende språkbruk

Gareth Barry i trøbbel etter Manchester-derbyet. Samtidig ønsker PFA-topper større sikkerhet rundt spillerne.

Publisert Sist oppdatert

Det engelske fotballforbundet har offentliggjort at de sikter Barry for upassende språkbruk mot en av dommerne. Hendelsen skal ha skjedd etter kampen, skriver Daily Mirror.

Midtbanespilleren har frist fram til klokken 17.00 norsk tid torsdag til å anke. Dersom han ikke gjør det får han automatisk én kamps utestengelse.

Barrys språkbruk var imidlertid ikke det eneste som skjedde under Manchester-derbyet søndag. Rio Ferdinands feiring etter 3-2-scoringen provoserte Matthew Stott, som løp ut på banen i et forsøk på å ta midtstopperen.

Joe Hart holdt imidlertid inntrengeren unna, og selv om Stott var en angrende synder i ettertid, ønsker administrerende direktør i spillerforeningen, Gordon Taylor, større sikkerhet rundt spillerne.

– Vi må utforske noen former for beskyttelse som ikke påvirker opplevelsen eller sikkerheten til tilskuerne. Vi venter på FA-rapporten, sier han til ESPN, og får støtte av Clarke Carlisle, styreformann i PFA.

– Man ønsker ikke å overdramatisere problemet, men man kan ikke koste det som skjedde i Manchester-derbyet under teppet, for det var forferdelig. Sannheten rundt hooliganisme inne på fotballarenaer er at det ikke er på vei oppover, men heller ikke at vi har skrudd tiden tilbake til gamle dager, for problemet gikk ikke bort i første omgang. Men det viktige er hvordan vi responderer på det, sier han.

Powered by Labrador CMS