– Perfekt for United

Paul Scholes om mannen han mener ville gjort United til en seriøs tittelkandidat igjen. Hvem?

Publisert Sist oppdatert

GARETH BALE. I sin ukentlige spalte i The Independent skriver Scholes at han gjerne skulle ha sett den tidligere Tottenham-spilleren i rødt og at han alltid har sett på ham som skreddersydd for United. «Fansen ville ha elsket ham,» mener den 40 år gamle United-legenden.

Også Scholes har merket seg at Gareth Bale har hatt sitt å stri med i Real Madrid denne sesongen. De negative reaksjonene som ble  ham til del, både fra presse og fans etter tapet mot Barcelona, vil ha gjort tilværelsen enda vanskeligere for ham. Likevel tror ikke Scholes at den 25 år gamle waliseren kommer til å forlate Madrid på nåværende tidspunkt, bare to sesonger ut i seksårskontrakten. I hvert fall ikke uten at Real skulle be ham om å dra.

– Som klubbens dyreste signering er han kanskje fortsatt av den oppfatning at det vil være lenge til det i så fall skjer, skriver Scholes, før han minner han om at klubben i de senere år har kvittet seg med flere store navn, inkludert Mezut Özil og Ángel Di María.

Real Madrid CF v Levante UD - La Liga
Gareth Bale – perfekt for United?

– Jeg har en følelse av at han ville vært perfekt for Manchester United. Som fan av min tidligere klubb skulle jeg gjerne ha sett ham der. Objektivt sett har jeg bestandig følt at Bale ville passet naturlig inn i United, helt fra han utviklet seg fra å være venstreback i Tottenham til å bli en av landets beste angripere.

– Han ville blitt elsket på Old Trafford. Til gjengjeld tror jeg at han ville ha gjort Louis van Gaals lag til seriøse tittelkandidater neste sesong. Gjennom mine år i United ble jeg selv vitne til hvordan noen signeringer slo spesielt heldig ut for laget. Fra Eric Cantona til Dwight Yorke, Ruud van Nistelrooy og Wayne Rooney. Store fotballspillere som ble store United-spillere. Bale  har potensial til å påvirke laget på tilsvarende måte som dem.

– Alle gode spillere har behov for å bli satt pris på. Bale ville ha ankommet United på et tidspunkt hvor laget trenger ledertyper.  I Real vil det bestandig skje omveltninger, med nye presidenter og påfyll av nye spillere hver eneste sommer. I de siste 22 månedene har vi sett tilsvarende tilstander i United, mens klubben beveger seg mot ny stabilitet etter Sir Alex Ferguson-æraen.

– Jeg kan forstå hvorfor Bale har et ønske om å gå kontraktstiden ut i Madrid. Likevel, han har vunnet Champions League, og ingen ville kunne påstå at tiden hans der har vært mislykket selv om han skulle forlate klubben etter bare to år. Han har aldri vunnet noe i engelsk fotball, og her ville han vært sulten. Han er en fenomenal fotballspiller og klargjort for Premier League, avslutter Scholes.

Her kan du lese hele artikkelen i The Independent. Der kommer Scholes også inn på Liverpool-kampen, og han tar seg tid til å hylle Michael Carrick. Blant annet mener han at det er oppsiktsvekkende at Uniteds nummer 16 ikke har fått flere landskamper enn de 31 han står med i øyeblikket.

Powered by Labrador CMS