Imponert av Jones

«Stand-in»-midtstopper Michael Carrick vedgår at han fikk god hjelp av sin unge makker.

Publisert Sist oppdatert

Når man har vært helt ute av rampelyset og ikke spilt fotball på et halvt år, står tyrkiske heksegryter neppe øverst på ønskelisten over steder å gjøre comeback på.

Likevel var det nettopp det som ble Philip Anthony Jones til del da han tirsdag kveld ble sendt ut på Türk Telecom Arena i Istanbul.

Til et lurveleven uten like ble han nådeløst kastet til løvene med klar beskjed fra sjefen om å tette igjen foran keeper Anders Lindegaard.

En skremmende oppgave for en kamprusten 20-åring, men Phil Jones er ikke den som lar seg pille på nesen. Han klarte seg da også veldig bra, spesielt omstendighetene tatt i betraktning, deriblant det faktum at han måtte «ta til takke» med Michael Carrick som stopperpartner.

Med all respekt for «geordien», så er han ingen Rio Ferdinand, Nemanja Vidic eller Jonny Evans, spillere som nok ville vært å foretrekke som makker i ens første United-opptreden på 191 dager.

Akkurat det innrømmet da også Carrick selv etter kampen mot tyrkerne. Overfor MUTV ga han uttrykk for at han var veldig imponert over sin sidemann:

– Med tanke på at han måtte klare seg uten spillere som Ferdinand, Vidic eller Evans, synes jeg han gjorde det veldig bra. Og han hjalp meg ut av noen kniper, innrømmet Carrick, som også trakk frem andre positiver etter 0-1-tapet:

– Vi liker jo ikke å tape fotballkamper, men det var likevel mye å glede seg over, spesielt i første omgang da vi innimellom viste mye god fotball. Vi kunne fort ha fått oss en scoring, men det ville seg ikke med den avgjørende ballen.

– Men de yngre spillerne vil ha fått et løft av denne erfaringen.De lot seg ikke affisere, verken av publikum eller av anledningen, og vil bare bli bedre etter dette.

– Nå var jo jobben i og for seg gjort på forhånd ettersom vi allerede var videre. Likefullt er vi skuffet over at vi ikke fikk med oss noe fra dette oppgjøret, sa en tross alt fornøyd Carrick til slutt.

Powered by Labrador CMS