FC Barcelona v RCD Espanyol - La Liga Santander

Er dette grunnen til at forhandlingene drar ut?

Publisert Sist oppdatert

Mandag ble det meldt om progresjon i forhandlingene om Frenkie de Jong. Samtidig begynner det å bli lenge siden ryktene om nederlenderen fikk fotfeste i mai, da Manchester United og Barcelona fortsatt var i sesong.

Ifølge ESPN legger Manchester United skylden på strenge La Liga-regler for at forhandlingene drar ut. Barcelona ønsker nemlig å selge De Jong, men hevder de har hendene bundet på ryggen av ligaforeningen. 

Barcelona har allerede blitt straffet for å bryte lønnstaket og kan bare bruke én tredel av midlene de får inn fra spillersalg. Dette bruker klubben ifølge ESPN i forhandlingene med United.

United skal være villig til å betale 60 millioner pund. Barcelona krever ifølge rapportene mer enn 70 millioner.

– Progresjon i forhandlingene

Søndag skrev The Mail on Sundays Rob Draper at Erik ten Hag ser på De Jong som nøkkelspilleren i stilrevolusjonen han ønsker å gjennomføre i United, og at han ønsker å få inn De Jong først heller enn at klubben skal bruke transfermidler på mindre viktige overgangsmål. Så snart De Jong er klar, vil han så bestemme seg for hvilke spillere han trenger med resten av budsjettet sitt, skrev Draper.

Dette ønsket om å få på plass De Jong først er kanskje grunnen til at United foreløpig står uten signeringer denne sommeren, men er det noe tegn til at De Jong nærmer seg?

Ifølge Manchester Evening News’ Samuel Luckhurst er det progresjon i diskusjonene mellom klubbene om overgangssummen. Fabrizio Romano skriver om direkte samtaler denne uka som United tror kan bli avgjørende, og det forventes fra begge sider at det kommer et nytt konkret bud fra Uniteds side.

Viktig for begge klubbene

Sport Witness gjengir ellers artikler fra nederlandske De Telegraaf og Barcelona-baserte Mundo Deportivo som omhandler Uniteds Frenkie de Jong-jakt.

De Telegraafs Marcel van der Kraan skriver at De Jong og Christian Eriksen er på toppen av Ten Hags ønskeliste, og at De Jongs ankomst er helt avgjørende for utviklingen av en ny spillestil.

Barcelona ønsker å selge De Jong, men den tidligere Ajax-spilleren har insistert på at han er lykkelig i Barcelona – selv om han også har gitt uttrykk for at han kommer mer til sin rett i spillestilen til landslaget.

Om De Jong prøvde å tvinge gjennom en overgang ville han ifølge avisa gjort sin egen forhandlingsposisjon vanskelig, i tillegg til å legge press på United om å betale mer til Barcelona. Slik situasjonen er nå, hvor han ikke har offentlig gitt uttrykk for et ønske om å dra til United, så vil Barcelona måtte finne et kompromiss med United om overgangssummen hvis de ønsker å presse ham ut.

Avisa skriver videre at Barcelona må levere regnskapet til La Liga neste uke, og at det etter det vil bli bestemt hvor mye klubben kan bruke på overgangsmarkedet denne sommeren. Derfor vil et salg av De Jong før slutten av måneden hjelpe klubben, og kanskje er det derfor Barcelona som vil være mest opptatt av å løse dette raskt?

Mundo Deportivo skriver at et salg av De Jong vil være et friskt pust for Barcelona rent økonomisk, og de skal være åpne for tilbud på mellom 80 millioner euro og 100 millioner euro (mellom 68,9 millioner pund og 86 millioner pund i dagens kurs).

FC Barcelona v Arsenal - Pre-Season Friendly
KAN BLI GJENFORENT: Frenkie de Jong og Erik ten Hag.
Powered by Labrador CMS