dejong222

De Jong? Stort Barca-møte kan ha endt feil for United

Publisert Sist oppdatert

Barcelona trengte å snu en gjeld på nesten 600 millioner euro til grønne tall i løpet av juni for å kunne få noe som helst handlerom i sommer.

Torsdag kveld var det årsmøte der medlemmene skulle stemme over hvordan dette skulle gjøres, og til slutt fikk president Joan Laporta medhold i å selge deler av TV-rettighetene og effektsalget.

De selger visstnok 25 prosent av tv-inntektene sine de neste 25 årene, og også 49,9 prosent av rettighetene til effektsalget sitt.

Totalt skal visstnok gi inntekter på minst 700 millioner euro. Hvis det stemmer så vil det dermed dekke det som er nødvendig.

Det betyr i teorien dermed også at det heller ikke er like nødvendig å selge spillere lenger, og det gjenstår nå å se hva Barcelona – og United – gjør videre i Frenkie de Jong-saken.

– En enorm seier for Laporta og hans gjeng, noe som kan endre mulighetene for Barcelona fremover, (…) men hva det betyr for Frenkie de Jong og United? Vel, jeg tror i alle fall det ble mindre nødvendig for Barcelona å selge, for å si det på den måten akkurat nå. (…) Dette gir dem en pustepause, skriver La Liga Locas Jonas Giæver på Twitter.

United og Barcelona har selvsagt vært klar over at dette kunne bli en utgang på den spanske klubbens økonomiske utfordringer. Så gjenstår det å se hvordan De Jong vurderes i det som nå ser ut til å være en litt annen situasjon.

Det har tidligere vært soleklare rapporter på at United ikke vil betale det de mener er overpris for De Jong, samtidig som det er blitt spekulert i at torsdagens utfall kan føre til at Barcelona øker prisen på nederlenderen. Der er det en åpenbar krasj.

Det er nok derfor veldig sannsynlig at United raskt krever en avklaring på om dette er mulig eller om de heller skal gå videre til plan B.

Du kan følge De Jong-utviklingen direkte i ryktesaken vår, der det fredag er flere oppdateringer om situasjonen etter torsdagens møte.

Powered by Labrador CMS