SSC Napoli v FC Barcelona: Knockout Round Play-Offs Leg Two - UEFA Europa League

Barcelona-presidenten: – Vi vil gjøre alt for å få Frenkie til å bli her

Er det et taktisk spill fra Laporta, eller er det noe mer? Lørdag fremstod Barcelona-presidenten svært tydelig i sin sak, men Fabrizio Romano påpeker at de fortsatt er i forhandlinger med United.

Publisert Sist oppdatert

Frenkie de Jong-sagaen ruller videre, og den ruller ikke i en rett linje, eller i samme retning hele tiden.

United og Barcelona sies å være svært nær enighet, med bare detaljer igjen, og det har også blitt rapportert at de personlige betingelsene ikke er ventet å bli et stort problem. Samtidig har det også vært rapporter om at Frenkie de Jong har ønsket å bli værende i Barcelona, men igjen har det blitt skrevet flere andre steder at han har blitt overbevist om at det å jobbe under Ten Hag i United også kan være et bra karrieresteg.

Noen synes kanskje at en heller ikke blir klokere på situasjonen av å høre hva Barcelona-president Joan Laporta lørdag hadde å si om saken, for han ga tydelig uttrykk for at han skal jobbe hardt for å få Frenkie de Jong til å bli: 

– Det er klubber som ønsker ham, ikke bare United. Vi har ingen intensjon om å selge ham, og han ønsker å bli værende. Frenkie regnes som en av de beste midtbanespillerne i verden av alle ekspertene, og vi er glade for å ha ham, uttaler Laporta.

– Jeg kommer til å gjøre alt som står i min makt for å få Frenkie til å bli her, men det er også et lønnsproblem, og det må tilpasses.

Barcelona kommer de neste dagene til å fullføre overgangene til Andreas Christensen og Franck Kessie, men vil ifølge The Athletic ikke få registrert disse spillerne før de har fått kuttet i lønnsbudsjettet. I tillegg er det jo også velkjent at Barcelona ønsker å hente Robert Lewandowski fra Bayern München, og det ser også ut til at de jakter Raphinha, og det høres ikke enkelt ut å skulle løse alt dette hvis Frenkie de Jong i tillegg blir værende i klubben.

Kanskje skal det tolkes som et forsøk på å dytte United mot å gå med på Barcelonas krav til struktureringen av avtalen, kanskje ikke.

frenkiee
DE JONG: Spillet om nederlenderen fortsetter.

 

Fabrizio Romano har lagt ut en video for å forklare Laportas De Jong-uttalelser, og dette er hovedpunktene fra videoen:

  • Selv om Laporta nevner at det ikke bare er United som ønsker De Jong, så er det United som kjører hardest på for å prøve å få tak i 25-åringen.
  • De Jongs preferanse er å bli i Barcelona, men han vet også at Barcelona har hatt et ønske om å snakke med United, og enigheten mellom klubbene er fortsatt veldig nær, ifølge Romano. De Jong ønsker ifølge journalisten å følge med på hva som skjer i forhandlingene mellom klubbene.
  • Det er en grunnleggende enighet om at totalpakken blir på 85 millioner euro, hvor 65 millioner euro er den garanterte summen, så det klubbene trenger å bli enige om er hva som skal til for at Barcelona får de siste 20 millionene. I dagens kurs er det her for øvrig snakk om 73,2 millioner pund totalt, med 56 millioner pund garantert. Det Laporta sier kan være sant, men samtidig er han jo altså i forhandlinger med United, påpeker Romano.
  • Om noen sier at det er enighet mellom De Jong og United per nå, så er ikke dette sant siden det ikke har blitt forhandlet om personlige betingelser ennå.
  • United trenger kanskje å vise ambisjoner med tanke på det som skjer rundt Cristiano Ronaldo.
  • «The deal is absolutely still on, guys», sier Romano, som sier at United uansett må bli enige med Barcelona om tilleggsopsjonene og med Frenkie de Jong om personlige betingelser. Dette er viktige elementer, ikke detaljer.

I tillegg til dette kan det legges til at Gerard Romero videreformidler en påstand om at Laporta vet at De Jong kommer til å dra til slutt.

Powered by Labrador CMS