dejong240522

– Barcelona vil ha mer, men mindre enn i det opprinnelige kravet

United skal ha lagt inn et De Jong-bud som vurderes av Barcelona – mens Ten Hag skal ha fortalt midtbanespilleren at Uniteds spill vil bygges rundt ham.

Publisert Sist oppdatert

Det går litt frem og tilbake i Frenkie de Jong-sagaen.

Vi blir stadig vekk minnet om at United ikke er villige til å betale hva som helst for midtbanespilleren, om at Xavi gjerne beholder nederlenderen og om at De Jong selv i utgangspunktet allerede er i drømmeklubben sin – men onsdagen gikk overgangssagaen definitivt mer frem enn tilbake, i alle fall om vi baserer det på de spanske rapportene.

Marca: Bud fra United

Onsdag skrev nemlig Marca at United har lagt inn et bud på 60 millioner euro + 20 millioner i potensielle bonusutbetalinger (51,33+17,1 millioner pund i dagens kurs, så totalt litt under 70 millioner pund).

Ifølge avisa vurderes dette budet seriøst av Barcelona, siden det ikke ligger langt unna det Barcelona har bedt om, selv om de gjerne vil ha mer. Det fremstilles som at det er stadig mer sannsynlig at Frenkie de Jongs fremtid ikke er i Barcelona.

Marca-artikkelen vurderes av Petter Veland som troverdig nok til at han videreformidlet rapporten på Twitter, og han ga også uttrykk for at dette var noe en burde holde et øye med.

Marca er ikke alene om å melde at ting foregår heller. Gerard Romero, journalisten som gikk hardt ut tidlig i denne overgangssagaen, skal i en video onsdag kveld ha fortalt at han hadde fått en tekstmelding om at Frenkie de Jong-overgangen fra Barcelona til United beveget seg fremover, og den teksten skal ha vært fra en spillerrepresentant.

FC Barcelona v Arsenal - Pre-Season Friendly
FRENKIE DE JONG: Vinker han snart farvel til Barcelona?

Sport: Barcelona vil ha mer, men mindre enn i det opprinnelige kravet

Den Barcelona-baserte avisa Sport skriver torsdag at Barcelona er villige til å gå litt nedover fra sitt opprinnelige krav på 100 millioner euro.

De kan nå være villige til å akseptere et bud på 80-85 millioner euro (altså 68,4-72,7 mill. pund i dagens kurs) pluss tilleggsbonuser for De Jong.

De legger til at De Jong (direkte oversatt) ser ut til å bevege seg lenger og lenger bort fra Camp Nou – altså at sjansen øker for at han skifter klubb.

Ten Hag vil bygge Uniteds midtbane rundt De Jong

Tilbake til Marca: De påpeker at De Jong for noen dager siden sa selv at han var mer komfortabel med spillestilen hos det nederlandske landslaget enn i rollen han spiller i for Barcelona, og Erik ten Hag skal ha snakket med De Jong for å overbevise ham om å bli stjernen i United-laget.

Ten Hag fortalte (ifølge Marca) 25-åringen at hele Uniteds spill vil bygges rundt ham, og at han vil være referansepunktet på midtbanen – et ansvar om å være konduktøren i det nye United-prosjektet.

De Jong slo som kjent først gjennom under Erik ten Hag, og vil i United potensielt kunne spille under en manager som virkelig forstår ham.

FC Barcelona v Arsenal - Pre-Season Friendly
KJENNER HVERANDRE GODT: Frenkie de Jong og Erik ten Hag.

Lite i engelsk presse foreløpig

Så skal vi selvsagt være forsiktige foreløpig – overgangen er på ingen måte i boks.

Selv om kildene om positiv utvikling (for United) i De Jong-sagaen er ganske gode, så er det uansett verdt å påpeke at det foreløpig er mest i spansk presse om denne utviklingen – de engelske har ikke slengt seg på skikkelig ennå. De rapportene som har dukket opp har vært mest gjengivelser av det som blir meldt fra spansk hold, heller enn egen informasjon.

Det trenger ikke å bety så mye, men vi ville naturlig nok hatt aller mest tro på dette om det ble meldt fra flest mulig hold.

Powered by Labrador CMS